02 / 05 / 2024

yunanistan depremi 2015

yunanistan depremi 2015

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerinden alınan bilgiye göre, bugün saat 12.11'de merkez üssü Oniki Adalar açıklarında 4,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Yunanistan depremi Marmara'yı tetikler mi?

Prof. Dr. Naci Görür, "Yunanistan’da olan deprem aynı fay zonu içinde olduğu için o faydan açığa çıkan dalgalar Marmara’ya doğru gelip stres değişimine neden olur. Bu stres değişimi ise Marmara’da deprem olmayı kolaylaştırıyor" dedi.

Ahmet Ercan'dan Yunanistan depremi açıklaması: İstanbul'u ve İzmir'i etkiler mi?

AFAD ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi verilerine göre; Yunanistan'ın Larissa kentinde 6.2 büyüklüğünde yaşanan depreme ilişkin SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu deprem İzmir ya da İstanbul’da tetikleme yapmaz” dedi.

Yunanistan depremi İzmir depremini tetikleyebilir!

Yunanistan'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir bu depremin İzmir'deki fay hatlarını tetikleyebileceğini dile getirdi. 

Ahmet Ercan: Marmara 2.5 metre Yunanistan'a kayacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Denizi'nden bir Kuzey Marmara kırığının geçtiğine dikkat çekerek, "Tekirdağ depremi dediğimiz ikinci kol, bu kırık üzerinden olacak. Marmara'da 2-2,5 metre Yunanistan'a doğru bir kayma yaşanacak. Bu depremin büyüklüğü 7,2 olur" dedi.

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları yüzde 40 değer kaybetti!

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları 2008'den 2015'e kadar geçen sürede yüzde 40 değer kaybetti...

Güllük Marina,Ekim 2015'te hizmete açılacak!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'un en gözde beldeleri yer alan Güvercinlik, Torba,Gündoğan, Türkbükü ile Yunanistan'ın Leros, Kalimnos, Farmakoni Adası'na ve Didim'e çok yakın konumda bulunan Güllük Marina,Ekim 2015'te hizmete açılıyor.

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü!

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuruldu. 2015 yılında yurtdışında da büyüme hedefleyen Tema Banyo, komşu ülke Yunanistan’dan ürünlerini satan 20 firmanın sahip ve yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

Türkiye'de 2014-2015 deprem açısından kritik yıllar!

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş, 7'den büyük depremlerin oluşturduğu deprem dalgalarının büyük bir depremi gecikmeli olarak tetikleyebileceğini belirtti. Türkiye'de 2014-2015 deprem açısından kritik yıllar...

Yunanistan'da 100 bin Euro'ya satılık ada!

Ada satışlarına hız veren Yunanistan, Ege Denizi'nde bulunan orta ölçekli kara parçalarının fiyatı 100 bin Euro'ya satılıyor...

Yunanistan, Rum bankalarının şubelerini satın alacak!

Yunanistan'daki Kıbrıs Rum bankalarına ait şubelerin satın alınması için düğmeye basıldı...

Yunanistan, bakanlık binalarını satışa çıkardı!

Yunanistan, ekonomik kriz nedeniyle Atina Emniyet Müdürlüğü ve bir çok bakanlık binasını satışa çıkardı...

2015 yılına kadar 110 AVM açılacak!

AYD Başkanı Hulusi Belgü, Türk ekonomisindeki canlılık nedeniyle 2015 yılına kadar 110 alışveriş merkezi kurulacağını söyledi...

yunanistan depremi 2015 Haberi

yunanistan depremi 2015

Yunanistan'ın Oniki Adalar açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerinden alınan bilgiye göre, bugün saat 12.11'de merkez üssü Oniki Adalar açıklarında 4,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. 


Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis köyüne yaklaşık 70 kilometre, Datça'ya 72 kilometre, İzmir merkeze 208 kilometre uzaklıktaki deprem, 27,11 kilometre derinlikte...