30 / 04 / 2024

Yunanistan eserleri

Yunanistan eserleri

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Moody's'ten Yunanistan açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nin tek para birimi eurodan çıkma ihtimalinin zayıf olduğunu ve krizin diğer euro bölgesi ülkelerine yayılma riskinin de 2012 yılından daha düşük olduğunu bildirdi.

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü!

Tema Banyo'dan Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsü kuruldu. 2015 yılında yurtdışında da büyüme hedefleyen Tema Banyo, komşu ülke Yunanistan’dan ürünlerini satan 20 firmanın sahip ve yöneticilerini İstanbul’da ağırladı.

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş!

1976 yılında Mimar Sinan'ın eserleri kaderlerine terkedilmiş. Süleymaniye civarındaki eserleri yıkılmaya yüz tutarken, medreselerin içi ise çöplük olmaktan kurtulamamış. Sinan'ın bir hamamı ise makara fabrikası olarak kullanıyormuş.

Konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke Yunanistan oldu!

Küresel emlak şirketi Knight Frank, 2014'te konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla azaldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği ülke Yunanistan oldu.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi 100 yaşında!

Restorasyonu tamamlanan ve bu yıl 100. Yaşını kutlayan Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yapıldı.

Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor

Yunanistan’da artan arazi vergileri ve bitmeyen ekonomik kriz nedeniyle zenginler ellerindeki gayrimenkulleri bir bir satışa çıkarıyor. 20’den fazla ada 800 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışta...

Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor!

Yunanistan’da artan arazi vergileri ve bir türlü bitmeyen ekonomik kriz nedeniyle zenginler ellerindeki gayrimenkulleri bir bir satışa çıkarıyor. Komşuda, 20’den fazla ada satışa çıkartılırken, fiyatları 800 bin Euro ile 1.5 milyon Euro arasında değişiyor

Çanakkale heyeti Yunanistan'da turizm görüşmelerinde bulundu!

Yunanistan'la iki gündür temaslarda bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) heyeti, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Yunan İş Konseyi toplantısında başta turizm olmak üzere birçok alanda iş görüşmesi yaptı.

Yunanistan sınırına doğalgaz dağıtım merkezi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan sınırında, Türkiye topraklarında bir dağıtım merkezi, bir hat oluşturmayı ve oradan talebe cevabın verilmesi noktasında Rusya ile bir ön mutabakat sağlandığını açıkladı.

Yunanistan'da arka arkaya 10 deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, Yunanistan'da saat 01.05'te 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. İlk depremden hemen sonra 10 deprem daha meydana geldi...

Yunanistan'da 10 deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ) Deprem Dairesi’nin verilerine göre, Yunanistan'da en şiddetlisi 5.3 büyüklüğünde olan 10 deprem meydana geldi.

Türkiye-Yunanistan İş Forumu gerçekleşti!

Turizm başta olmak üzere Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Bakan Nihat Zeybekci, “1 artı 1’i 2 değil de, 7-8-11 yapacaksak, işbirliği yapmak zorundayız” dedi..

Yunanistan eserleri Haberi

Yunanistan eserleri

Bugüne kadar ülkesindeki Osmanlı'dan kalma camilerin ziyarete ve ibadete açılmasına izin vermeyen Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi eserleri ziyarete açma kararı aldı. Yanya (ioannina) Belediyesi yarın akşam, 'Yanya için Turizim Tanıtım Etkinliği' adı altında düzenleyeceği programla bölgesindeki Osmanlı'dan kalma tarihi eserleri ziyarete açacağını duyurdu. Ziyarete açılacak tarihi Osmanlı eserleri arasında, Kanuni Sultan Süleyman'a atfedilen bir cami ve üç türbe bulunuyor.


RESTORE EDİLMESİ PLANLANIYOR


Osmanlı'dan geriye kalan Anadolu Kültürü'nün yıllardır korunduğu Yanya kasabasında 16. yüzyılda inşa edilen Sultan Süleyman Camii'nin kalıntıları ile süslü minaresi yer alıyor. Cami, 1996 yılında meydana gelen depremle bir bölümü yıkılarak zarar görmüş halde. Caminin konumlandığı yerde, geometrik desenler ile süslenmiş çokgen yapıda bir türbe bulunuyor. Diğer iki türbe ise, Konitsa'nın kalbinde duruyor. Birinin o zamanlarda zengin bir tarikata...