06 / 07 / 2024

Yunus Baydar ardahan

Yunus Baydar ardahan

2019 yerel seçimlerinde AKP'nin Ardahan Belediye Başkan Adayı olan Yunus Baydar kimdir? AKP Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Yunus Baydar kimdir?

2019 yerel seçimlerinde AKP'nin Ardahan Belediye Başkan Adayı olan Yunus Baydar kimdir? AKP Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Kula Yunus Emre ve Tabduk Emre caddeleri yenileniyor!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula için ağır kış şartlarına rağmen devam ediyor. Bu kapsamda Yunus Emre Caddesi ve Tabduk Emre Caddesi yeniden inşa ediliyor.

TOKİ Ardahan Çıldır 78 konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Ardahan Çıldır 78 konut (+2 kapıcı dairesi) inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da yapılacak.

TOKİ’den Ardahan Çıldır’a 78 konut!

Türkiye’nin konut sorununu büyük ölçüde çözen, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapan, kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ, bu sefer de Ardahan Çıldır’a 78 vatandaşı ev sahibi yapacak.

Ardahan Üniversitesi önünde inşa edilen cezaevi tepki topluyor!

Ardahan’da yapımı süren ve bittiğinde toplam 80 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan yen cezaevinin okul ve öğrenci yurdunun önünde olması Ardahanlıları ve Ardahan Üniversitesi Rektörünün tepkisine neden oldu.

Manisa Yunus Emre'de kamulaştırılan alan otoparka döndü!

Manisa'nın merkez Yunus Emre ilçesinin Mutlu mahallesinde dört yıl önce dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in talimatıyla okul yapımı için kamulaştırılan alana okul yapılamayınca boş alan açık otoparka döndü.

Katar'da Yunus Emre Kültür Merkezi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Katar'ın başkenti Doha'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan kentinin sembollerinden biri olan Kura Nehri üzerindeki yaklaşık 110 yıllık çelik köprü, restore ettirilerek, yaya ulaşımının yanı sıra insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alana dönüştürülecek.

Aytül Akyürek ile Yunus Emre Ayhan evlendi!

DAP İstmarina projesinde çalışan Aytül Akyürek ile Ayhanlar Holding yetkililerinden Yunus Emre Ayhan hayatını birleştirdi.

Ardahan'da kira fiyatları arttı!

Ardahan'da son yıllarda iyice artış gösteren inşaat sektörüyle birlikte kira fiyatlardaki orantısız artış da dikkatlerden kaçmadı. Özellikle apart fiyatlarının el yaktığı Ardahan'da, durumdan en çok öğrenci kesimi etkileniyor.

Fransa Strazburg'da Yunus Emre Lisesi açıldı!

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

Ardahan Yenimahalle'deki dönüşümde altın bulundu iddiası!

Ardahan Yenimahalle’de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden kazı çalışmaları sırasında işçilerin 2,5 ton altın bulduğu iddiası, kentte heyecana neden oldu.

Yunus Emre pazar yerinin inşaatı Şubat'ta tamamlanacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Şubat ayında bitirilmesi planlanan pazar yerinde incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde kontrol eden Başkan Selvitopu, Yunus Emre pazar yeri inşaatında çalışan işçilerin de bayramını kutladı.

Yunus Baydar ardahan Haberi

Yunus Baydar ardahan

Yunus Baydar, 1976 yılında Ardahan Merkez Yanlızçam köyünde doğdu. İlk ve orta okulu yanlızçamda okudu. Liseyi Bursa'da Orhanlı Lisesinde okuyan Baydar, 1993 yılında Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner fakültesine girdi. 

1998 yılında fakülteyi bitiren Baydar daha sonra 15 yıldır Ardahan merkezde serbest veteriner hekim olarak çalışmaya başladı. 

2009 yerel seçimlerinde Akparti den merkez ilçe 1.sıra adayı olarak İl Genel Meclis üyesi seçildi. 

2010 yılında İl Başkanı olarak atanan Baydar, 2012 de yapılan il kongresinde tekrar İl başkanlığına seçildi. 

Yunus Baydar, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin Ardahan Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Evli, 2'si erkek 1'i kız olmak üzere 3 çocuk...