29 / 04 / 2024

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu alındı

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu alındı

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürlettiği iddia edildi.

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Depremzedeye istihdam desteklerine tepki! Çalışanlarımızı ayartmayın!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli asrın deprem felaketinin vurduğu bölgeden tarihi bir göç başlarken, başka kentlere taşınan depremzedelere yapılmak istenen istihdam desteklerine bölgedeki işverenlerden, “İşçilerimize göz dikmeyin!” tepkisi geldi.

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm tepkisi!

Okmeydanı 3550 Ada hak sahipleri, mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili halk kürsüsü kurdu ve bir açıklama yaptı.

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekirdağ 1. İdari Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, konuya ilişkin konuştu.

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

İBB'nin Bahçelievler ve Büyükçekmece'deki kreş projeleri Meclis'te reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “150 mahalleye 150 kreş” projesi meclise takıldı. Bahçelievler ve Büyükçekmece’de kreş yapılmak istenen iki alan, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubu tarafından onaylanmadı.

Haluk Altunkaya'dan Antalya Elmalı’daki rezidans projesine tepki!

Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya, eski otogar alanına yapılmak istenen rezidans ve otopark projesiyle ilgili eleştiride bulundu. 

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

İzmit'te yapılmak istenen Makineciler Sanayi Sitesi mecliste!

İzmit'e bağlı Durhasan ve Solaklar mahalleleri sınırlarında yapılmak istenen Makineciler Sanayi Sitesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu alındı Haberi

Yurt yapılmak istenen bina için çürük raporu mu alındı

İstanbul Üsküdar’da iddiaya göre; yurt yapmak istediği bir apartmanın yüzde 75’ini alan Süleymancılar tarikatına bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak binayı mühürletti. 

Yaklaşık 30 senedir binada yaşayan 62 yaşındaki Lale Aydın, hukuki süreç devam ederken yıkım kararı alınmasıyla birlikte kendilerine tebligat bile yapılmadan sokağa atıldıklarını belirtti.

Yıkım kararının durdurulması için 2 yıl önce mahkemeye başvuru yapan Aydın, mahkemeden 2 kez ret kararı aldı, ancak bu kararlara yapılan itirazlar sebebiyle mahkeme süreci halen devam ediyor. Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'in haberine göre, Aydın yaşanan süreci şu şekilde anlattı:

“2 yıl önce bu dernek 3 kişiden ayrı ayrı daireleri satın aldı apartmanda. 2 ay geçtikten sonra ise karot (beton örneği) aldırarak çürük raporu aldırdı....