26 / 11 / 2024

Yurtdışında inşaat yapan türk firmaları

Yurtdışında inşaat yapan türk firmaları

Ekonomi Bakanlığı’nın çalışması kapsamında Türk inşaat malzemelerinin tercih edilmesi sağlanacak. Eximbank da cazip şartlarla kredi sağlayacak. Müteahhitler ise aldıkları desteğe Türkiye’den malzeme alarak karşılık verecek

1942 yılında inşaat krizi! Belediyeler artık inşaat yapamaz hale gelmiş!

1942 yılında hayat pahalılığı inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Belediyeler bu pahalılık içinde inşaat yapamayacaklarını ilan etmişler.

2014 yılında inşaat maliyetlerinde işçiliğin payı yüzde 35’ti, şimdi yüzde 42’yi geçti!

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan yaptığı paylaşımda 2014 yılında inşaat maliyetlerinde işçiliğin payının yüzde 35 iken, şimdi yüzde 42’yi geçtiğini belirtti.

Nişantaşı'nda milyonluk inşaat projesindeki hata 'İstanbul depreme hazır mı?' sorusunu bir kez daha düşündürdü!

Nişantaşı'nda inşaatı devam eden milyonluk projede yapılan hata 'İstanbul depreme hazır mı?' sorusunu bir kez daha düşündürdü. İşte ayrıntılar...

1952 yılında inşaat sektöründe indirim rüzgarı! 10,12 ve 14 mm'lik demir fiyatı 55 kuruştan 50 kuruşa düşmüş!

1952 yılında inşaat mevsiminin geçmiş olması ve işletmelerin yıl başı nedeniyle bankalarla olan hesaplarını kapatmasıyla demir fiyatlarına peş peşe indirimler gelmeye başlamış. 

Konkordato başvuruları 2024'ün ilk 6 ayında geçen yılın tamamındaki sayıyı aştı! İlk sırada inşaat sektörü var!

Konkordato başvurularında yaşanan artış henüz 2024 yılının ilk altı ayında geçen senenin tamamındaki sayıyı geçti. Finansman zorluğu yaşayan sektörlerin başında inşaat ve tekstil sektörleri geliyor.

1954 yılında inşaat malzemesi stoku 750 tona ulaşmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı müfettişleri yaptıkları denetimler sonrasında toplam 750 ton inşaat malzemesi stoku tespit etmiş.

1933 yılındaki inşaat projeleri belediye radarında! Belediye projesine uygun olmayanlara yıkım kararı!

1933 yılında inşaat çalışmaları hız kazanmış. İnşaat projeleri için ise belediyeler belli projeler belirlemiş, bunun dışına çıkan inşaatlar yıktırılmış.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Yurtdışında inşaat yapan türk firmaları Haberi

Yurtdışında inşaat yapan türk firmaları


Yurtdışında inşaat yapanları destekleyecek bir çalışma hazırlanıyor. Ekonomi Bakanlığı’nın çalışması kapsamında Türk inşaat malzemelerinin tercih edilmesi sağlanacak. Eximbank da cazip şartlarla kredi sağlayacak. Müteahhitler ise aldıkları desteğe Türkiye’den malzeme alarak karşılık verecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ‘kazan kazan sistemi’ diye adlandırdığı destek programı için alt çalışmaların devam ettiğini söyledi.


KISITLAMALAR VAR


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin, inşaat malzemesi sanayi için önemli bir ihracat olanağı yarattığını, ancak Türk malı ihracat malzemesi kullanmasının önünde kısıtlamalar bulunduğunu söyledi. Bu durumun ihracatı sınırlandırdığını belirten Yetişener, “Yurtdışında alınan proje ve işlerin, yabancı proje ve mühendislik firmaları tarafından hazırlanması nedeniyle, kullanılacak inşaat malzemeleri için doğrudan veya dolaylı tercihler yapılıyor veya koşullar getiriliyor. Proje ve iş üstlenilen ülkenin Türk ürünlerine...