28 / 04 / 2024

yurtdışında türk şirketleri

yurtdışında türk şirketleri

Yatırım arayışları hızlanan Türk şirketleri, yılın 10 ayında yurt dışında yaklaşık 730 milyon dolarlık 26 satın alma gerçekleştirdi. Rakamın yıl sonunda 30’ u bulması bekleniyor...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Köz tadında Türk kahvesi hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severlerin elinin altında hazır  bulunan  ve istedikleri zaman Türk kahvesi yapabilme kolaylığı sunan kahve makinesi köz tadında 5 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlar.İşte ürün hakkında merak ettikleriniz..

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Fortune 500 listesinin zirvesindeki ilk 3 Türk şirketi belli oldu

Fortune 500 Türkiye-2021 Araştırması’nda yer alan şirketlerin toplam net satışları bir önceki yıla göre yüzde 65,7 artarak 3 trilyon 212 milyar liraya çıktı. Fortune 500 Türkiye'nin listesinde ilk 3 sırayı alan Türk şirketleri bakın kimler oldu?

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Blizzard Türk lirası ile ödeme almaya başladı! Oyun fiyatlarında 'indirim' yapıldı

Call of Duty, World of Warcraft ve Overwatch gibi pek çok oyunun ve içeriklerinin satışının gerçekleştiği Battle.net, aralarında Türk lirasının da bulunduğu 4 yerel para birimiyle ödeme almaya başladı. Fiyatlar 10 euroya sabitlenince otomatik 'indirim' geldi.

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti gerçekleştirecek.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk Kızılayı'ndan İdlib'e 1.300 kalıcı briket konut!

Hürriyet gazetesi yazarı Özgür Altuncu, köşe yazısında Türk Kızılayı'nın Suriye’nin İdlib kentine bağlı Meşhad Ruhin bölgesinde 1300 kalıcı briket konutu ihtiyaç sahiplerine teslim ettiğini yazdı. İşte Altuncu'nun o yazısı...

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

yurtdışında türk şirketleri Haberi

yurtdışında türk şirketleri

Ülker’in dünya devlerinden Gopa’yı, Koç Holding’in Grundig’i satın almasıyla başlayan Türk şirketlerinin yeni pazarlara yatırımı; son olarak geçtiğimiz günlerde Oyak Grubu’nun Avusturya merkezli Chemson’u ve Global Liman İşletmeleri’nin Barselona Limanı’nı da işleten Creuers şirketinin yüzde 23 hissesini devralmasıyla devam ediyor. Türk şirketleri, bu yılın 10 ayında yaklaşık 730 milyon dolar tutarında 26 satın alma işlemi gerçekleştirdi. Rakamın yıl sonunda işlemde 30’u bulması, tutarda ise 900 milyon doları geçmesi bekleniyor.  


En çok satın alma İtalya, Yunanistan’da


EY Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, DÜNYA’ya yaptığı değerlendirmede, yatırımların ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde imalat, ulaştırma ve gıda, enerji, bilişim, hizmetler ve otomotivde yapıldığını anlattı. Cantekinler, Türk şirketlerinin en çok satın alma yaptığı ülkelerin İtalya, Yunanistan ve Rusya olarak sıralandığını, ayrıca, Brezilya ve Meksika...