29 / 04 / 2024

Yusuf İzzeddin Efendi

Yusuf İzzeddin Efendi

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

Veliaht Köşkü hissedarları arasında kavga!

Veliaht Yusuf İzzeddin Efendi’nin ismini taşıyan 60 odalı köşkün de içinde olduğu boğazdaki 22 dönümlük değerli arsanın, hissedarlar arasında tartışmaya yol açtı.  

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Erzurum Yusuf Ziya Paşa Köşkü restore edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'un tarihi varlıklarını ve kültür mirasını koruma çalışmaları kapsamında, Köşk Mahallesi'nde yer alan tarihi Yusuf Ziya Paşa Köşkü'nün restore ettirileceği belirtildi.

Bayburt Zahit Efendi Camii yeniden ibadete açıldı!

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete açıldı. Cami'nin dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.

Yusuf Ziya Yılmaz: Tekkeköy’ü şantiyeye çevirdik!

Teşekkür ziyaretleri kapsamında Tekkeköy’de toplanan büyük kalabalığa seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; " Şimdi Tekkeköy’ün her tarafı şantiye, her tarafı şehircilik anlamında güzel örneklerle dolu” dedi.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi 2018'de hizmete girecek!

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 450 milyon liraya mal olacak 558 yataklı eğitim araştırma hastanesi ve 180 milyon lira harcanacak 550 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Her bir köşeyi şantiyeye çevirdik!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ve yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un her noktasında ulaşımın kolaylaşması adına büyük projelerin olduğunu belirtti.

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'u şantiyeye çevirdik!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kentimizde ulaşımın kolaylaşması için her bir köşeyi şantiyeye çevirdik” dedi. Yılmaz, Samsun’un her noktasında ulaşımın kolaylaşması adına büyük projelerin olduğunu belirtti.

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.

Erzurum Veyis Efendi Konutları'na start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir’in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi’ne start verildi

Yusuf Ziya Yılmaz: Kamu Kampüsü Projesi beklemede!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski havaalanında bulunan ve Samsun Büyükşehir Belediye binasının ve birçok başka kamu kurumunun yeni hizmet binalarının yapılması planlanan arsanın Milli Savunma Bakanlığı’ndan tahsisinin henüz yapıla

Denizli Şehit Yusuf Batur Lisesi'nin bahçesindeki taş binalar kurtarıldı!

MİMARLAR Odası Denizli Şubesi, 2010'da yıkılan Şehit Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki her biri 77 yıllık dört taş binanın yıkılmaması için 20 ay önce dava açtı. Taş binaların korunmalarına karar verdi.

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

Yusuf İzzeddin Efendi Haberi

Yusuf İzzeddin Efendi



KüçükÇiftlik Parkı 


Belediye tarafından istimlak edilecek


     Varlık Vergisi'nin tahakkuk ve cibayeti sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi veresesine ait bulunan Çiftlik Parkı müzayedeye çıkarılmış ve müzayede neticesinde park belediyenin üzerinde kalmıştı. Fakat sonradan yapılan dava sonunda müzayede fesh edilmiş ve belediye davayı kaybettiğinden Çiftlik Parkı yeniden Defterdarlığa iade edilmişti. Şimdi Belediye Defterdarlığa verdiği müzayede bedelini geri almak için müracaat etmiştir. 

     Fakat Çiftlik Parkı Dolmabahçe'den bir taraftan Harbiye'ye, diğer taraftan Taksim'de İnönü Gezisi'ne kadar uzanan iki numaralı park arazisine dahil bulunduğundan ve buradan Fatih gemilerinin geçtiği Kadırgalar Caddesi'nin yanında bulunduğundan Belediye, Çiftlik Parkı'nı istimlak etmeye karar vermiştir....