04 / 05 / 2024

Yuvacık Barajı oranı

Yuvacık Barajı oranı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu "Yuvacık Barajımızda son yağışların ardından 40 milyon metreküp su bulunmaktadır. Barajdan bugün Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküp aktarım yaptık" dedi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

TEFE TÜFE Aralık 2021 oranı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TEFE TÜFE Aralık 2021 oranı ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. Peki TEFE TÜFE Aralık 2021 oranı ne oldu? İşte merak edilen TEFE TÜFE Aralık 2021 oranı...

Bankacılık faiz oranı risk yönetmeliğinde değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Bankacılık Hesaplarından Kaynaklanan Faiz Oranı Riskinin Standart Şok Yöntemiyle Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sedat Kılınç: Konutta 0.64 faiz oranı devam etsin!

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, 0.64'lük konut faizlerinin 0.87'ye artmasının konut satışlarını düşürdüğünden bahsederek "Biz sektör temsilcileri olarak 0.64'lük faiz oranının devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Konut için en düşük faiz oranı yüzde 0.79’a kadar indi!

Bankaların kredi faizleri 2020’de de düşüşünü sürdürüyor. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.2’ ye gerilerken, konut için en düşük faiz oranı yüzde 0.79’a kadar indi...

Dar gelirli tarihin en düşük faiz oranıyla ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finasman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle ve bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacaklar." dedi...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikası yıllık getiri oranı yüzde 22,00!

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 22,00 dönemsel getiri oranı ise yüzde 5,9068 olarak belirlendi...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Yuvacık Barajı oranı Haberi

Yuvacık Barajı oranı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı'ndaki suyun son yağışların ardından 40 milyon metreküpe ulaştığını belirterek, Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküplük aktarım yaptıklarını söyledi.


Barajda incelemelerde bulunan Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, su seviyesinin istenen orana ulaştığını, Sapanca Gölü’ne su aktarımının devam ettiğini anlattı.


Geçen yılın kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını kaydeden Karaosmanoğlu, "Yuvacık Barajımız şu an yüksek doluluk oranına ulaştı. Bugün itibarıyla şehrimize 373 bin metreküp su verdik. Sadece bugün barajımıza 1 milyon 120 bin metreküp su girdi. Yuvacık Barajımızda son yağışların ardından 40 milyon metreküp su bulunmaktadır" diye konuştu.


Karaosmanoğlu, kurak mevsimde önlemler sayesinde kentin susuz kalmadığını vurgulayarak, "Yuvacık Barajımızdan bugün Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküp aktarım yaptık. Yağmurlar ve kar yağışı nedeniyle gölün su seviyesi 31,03...