07 / 05 / 2024

yüzen otopark projesi

yüzen otopark projesi

İzmir'deki Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Akif Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada İstanbul, İzmir gibi denize kıyısı olan şehirlerdeki otopark sorunun çözümü için ortaokul öğrencileri tarafından "yüzen otoparklar" tasarlandı

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Ordu Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi'ni tamamladı.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Ordu Ulucami Meydan ve Otopark projesi tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami Meydan Düzenlemesi ve Kapalı Otopark Projesi”ni tamamlıyor.

Gebze Katlı Otopark projesi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gebze otopark projesi için ilk kazma vuruldu.

Trabzon Katlı Otopark Projesi'nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Tam Otomatik Katlı Otopark Projesi'nin inşaatına başladı.

Manisa Ulupark Katlı Otopark projesi için itiraz süreci açık!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Ulupark Katlı Otopark projesi masaya yatırıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ulupark Katlı Otopark projesi için itiraz sürecinin açık olduğunu belirtti.

Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi'nde yıkım başladı!

Yozgat Çapanoğlu Büyük Cami etrafında gerçekleştirilecek olan Odun Pazarı Meydan Yeri ve Otopark Projesi kapsamında belediye tarafından çalışmalara başlandı. Proje kapsamında cami etrafında bulunan iş yerleri yıkıldı.

Şarampol Katlı Otopark Projesi için halk oylaması yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şarampol Katlı Otopark Projesi için 11 Haziran'da halk oylaması yapmayı planladıklarını bildirdi.

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Japonya'da suda yüzen otel odaları inşa edilecek!

Japonya'da bir eğlence parkı suda yüzen ve misafirleri her sabah farklı bir noktada uyandıracak kapsül otel odaları projesi başlatıyor.

İzmir Üçkuyular Semt Garajı'na otopark projesi 3. kez ihalede!

İzmir Büyükşehir, Üçkuyular Semt Garajı yerine inşa edilecek otopark projesi için üçüncü kez ihale yapılacak. Proje, diğer ihalelerde belirlenen fiyatlandırmayla satışa çıkacak.

yüzen otopark projesi Haberi

yüzen otopark projesi

İzmir'deki Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğrencilerinin projesi, denize portatif iskeleler ve dubalardan kurulacak otoparklarla sürücülerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.


Projenin danışmanı Fen ve Teknoloji Öğretmeni Akif Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yüzen otopark" fikrinin, babaları akşam eve geldiğinde evin önünde otopark bulamayan iki öğrenciden geldiğini kaydetti.


Büyük şehirlerde arsaların çok kıymetli olması nedeniyle otopark yapımı için fazla alan ayrılamadığını ifade eden Olgun, sorunun çözümünde denizin kullanılması gerektiğini düşündüklerini aktardı. Olgun, şehrin en yoğun olduğu noktaların denize kıyısı olan yerler olduğuna dikkati çekerek, karada yeni bir otopark alanı oluşturmaya gerek kalmadan deniz üzerinde yeni otopark alanları oluşturulabileceğini söyledi.


"Yüzen otoparklar" adlı projede portatif iskele ve dubalar yardımıyla deniz üzerine otoparklar kurulmasını öngördüklerini dile getiren Olgun, karadaki otopark yükünün denize taşınmasıyla uygunsuz park nedeniyle yaşanan...