27 / 04 / 2024

Gebze Katlı Otopark projesi için ilk kazma vuruldu!

Gebze Katlı Otopark projesi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gebze otopark projesi için ilk kazma vuruldu.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze çarşıda 7 katlı otopark hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yüklenici firma yer tesliminden sonra proje alanında kazı ve hafriyat uygulamalarına başladı. Gebze Kızılay Caddesi’nde inşaatına başlanan otopark, toplam 14 bin 890 metrekare kullanım alanına sahip olacak. 

497 ARAÇ KAPASİTESİNDE OTOPARK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimini yaparken inşaatın da startını verdi. 3 bodrum kat, zemin ve 3 normal katın bulunacağı otopark toplamda 7 katlı olacak. 497 araç kapasiteli olarak yapılacak. Ayrıca araç park yerlerindeki sensörler sayesinde, otopark girişinde hangi katlarda boşlukların olduğu görülecek.

KATLARA ASANSÖRLE ÇIKILACAK

7/24 kamera ve güvenlik sistemiyle kontrol edilebilecek olan otoparkta, 630 ve 800 kg kapasiteli iki asansörle katlara çıkılabilecek. Ayrıca otoparkta yeni nesil led aydınlatmalar, yangın detektör sistemi, yangın alarm sistemi, yıldırım koruma sistemi (paratoner) ve elektrik kesintilerinde kullanılacak jeneratör sistemi gibi donanımlar yer alacak.


Geri Dön