07 / 05 / 2024

yüzen şehir projeleri

yüzen şehir projeleri

Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Kayseri Büyükşehir projeleri tek tek ele alındı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin projeleriyle ilgili çok önemli bir toplantı yaptı. 

Kayseri Büyükşehir projeleri masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kocasinan Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısı’nda kentteki projelerle ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

İstanbul Boğazı'na yüzen sahneler geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım'ın kültür-sanat projeleri kapsamında İstanbul Boğazı'nda iki adet yüzen platform yapılacağı belirtildi...

Mustafa Çelik Kayseri Büyükşehir yatırımlarını anlattı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin geleceğine yönelik hazırladıkları projeleri anlattı.

İzmir Büyükşehir Sign of the City'den iki ödülle döndü!

"Sürdürülebilir Ulaşım" ve "İzmir Tarih" projeleri ile Sign of the City yarışmasında iki ödüle birden sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda yarışmada en çok ödül alan yerel yönetim oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşüm projeleri tanıtıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Dünyanın en büyük yüzen gecekondusu Nijerya Lagos'ta!

Nijerya'nın 18 milyon nüfusluk Lagos kentinin kıyısında yüzen şehir kuruldu. Yaşayacak alan bulamayan insanlar suyun üzerine şehir inşa etti...

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

Balıkesir Bilim Merkezi için Tubitak-Büyükşehir protokol imzaladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı’na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzaları atıldı.

Balıkesir Büyükşehir vizyon projeleri ile Antalya’da!

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğinde, Pyramids Grup Fuarcılık tarafından düzenlenen Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Fuara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

yüzen şehir projeleri Haberi

yüzen şehir projeleri


Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.


Su üzerine inşa edilmiş yüzen şehirler ihtimalini ilk değerlendiren ise AT Mimarlık Ofisi ve Çinli inşaat firması CCCC oldu. İki firma, tarafından hazırlanan yüzen şehir projesinin önümüzdeki yıl pilot ölçekte denenmesi planlanıyor.


Hong Kong ile Macau arasında inşa edilmesi planlanan 10 kilometrekarelik ada şehir, anakaraya ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmış. Teoride burada yaşayan halkın, her türlü ihtiyacını burada karşılaması hedefleniyor.


Projenin mimarlarından Anthony Phan "İnsanların iş veya başka sebeplerle anakara ulaşmasına gerek kalmayacak. Her şey ada üzerinde olacak" diyor.


Sadece halkın sosyal ihtiyaçları değil temel ihtiyaçları bakımından da anakaraya ihtiyaç duymaması hedefleniyor....