14 / 05 / 2024

yüzer konutlar

yüzer konutlar

Yüzyıllardır mimarlığa yön veren Hollanda, küresel ısınma ile su seviyesinin yükselmesi ihtimaline yönelik olarak yüzer mimari örneklerine yenilerini ekliyor

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Hasankeyf’teki yüzer liman tamamlandı!

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te sular altında kalmayacak tarihi yerlerin ziyaret edilebilmesi için inşa edilen Yüzer Liman tamamlandı..

Paşaköy Konsept Konutları geliyor! Yeni proje!

Yapı Merkezi İnşaat tarafından, İstanbul Sultanbeyli'de Paşaköy Konsept Konutları inşa edilecek. Proje 24 ay içerisinde tamamlanarak teslim edilecek...

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nda son düzlüğe girildi!

Satışların devam ettiği Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları için son düzlüğe girildi. Projede 48 ay vade farksız taksit yapılıyor...

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları’nda son fırsatlar!

Ceylan İnşaat’ın Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında devam eden projesi Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları’nda son dairelerde satışlar sürüyor. 

Hayalinizdeki yaşamın adı; Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları!

Ceylan İnşaat imzası taşıyan Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları’nda müşterilerie banka kredisi olmadan 72 ay vade ile 0 faiz şirket finansmanı sunuluyor..

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nda ödeme kampanyası!

Ceylan İnşaat’ın lansman fiyatlarıyla satışı tüm hızıyla devam eden projesi Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kadıköy Göztepe’de yükseliyor. 

Çekmeköy Park Konutları güncel fiyatlar!

Çekmeköy Park Konutları güncel fiyatlar kapsamında projedeki konutlar 655 bin 460 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor...

Evim Yüksekdağ Konutları 2017 fiyat listesi!

Evim Yüksekdağ Konutları 2017 fiyat listesi 297 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Proje Esenyurt'ta Yüksekdağ Gayrimenkul imzasıyla yükseliyor...

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 45'i tamamlandı. Projede konutların yüzde 80'i satıldı.

Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın yüzde 80'i satıldı!

Yüzde 80'inin satıldığı Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nda daire fiyatları 568 bin TL'den başlıyor. Projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.

yüzer konutlar Haberi

yüzer konutlar

Yüzer sinemalar, su üzerinde yükselen gökdelenler ve oteller gibi farklı projelere her gün yenileri ekleniyor. Hollandalı mimarlar, yüzer mimaride iddialı projelerle öne çıkıyor.


Hollandalı mimarlık ofislerinden Waterstudio.NL, hayata geçen çalışmalarını "Eskiden bir ütopyadan fırlama gözükebilecek bu fikirler şimdi özellikle kıyı bölgelerde revaçta olan projeler" olarak tanımlıyor.


Daha çok hareketli ve modüler birimler yüzer mimaride tercih ediliyor.


The Ark


Rus tasarım ofisi Remistudio tarafından tasarlanan The Ark, kendi kendine yetebilen bir otel. Geri dönüşümün esas alındığı tasarımda çatıda bulunan panellerle enerji ihtiyacı karşılanıyor.


Archipelago Sineması


Tayland'ın Yao Noi adasında bulunan OMA'nın eski ortaklarından Ole Scheeren tarafından tasarlanan sinema salonu, yüzer ıstakoz çiftliklerine benzer bir yöntem ile inşa edildi.


The Citadel


Avrupa'nın ilk yüzen toplu konutları sayılan The Citadel, 60 yatlık park alanına ve teraslara sahip. Proje, Rotterdam'da 2017'de...