21 / 05 / 2024

zagreb havalimanını kim işletiyor

zagreb havalimanını kim işletiyor

TAV Havalimanlarının içinde yer aldığı konsorsiyum, Zagreb Havalimanının işletmesi ve yeni terminal yapımıyla ilgili projede imzaları attı. Konsorsiyumda TAV'ın yanı sıra Aeroports de Paris Management bve daha birçok şirket yer alıyor...

Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali açıldı!

Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali hizmete başladı. Yemi terminal binası Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkardı.

BTA Zagreb Havalimanı’nda 16 mağaza işletecek!

Havalimanları’nın iştiraki BTA, Zagreb Havalimanı’nda yiyecek içecek noktalarının işletmesi için açılan ihaleyi kazanarak operasyona başladı. Havalimanında yedi noktayı devralan BTA, 2017’de yeni açılacak terminalle birlikte toplam 16 noktayı işletecek.

Rostov Havalimanı'nın yapımını Limak İnşaat aldı!

Rusya'da yapılacak yaklaşık 8 milyon yolcu kapasiteli Rostov Havalimanı'nın inşaat işini Rus ortağı Marashstroy ile birlikte Limak İnşaat aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre daire satışları için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire satışında tapu masrafını kim öder? Alıcı mı öder, satıcı mı öder?

3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak!

Üçüncü havalimanının uzun soluklu iş kollarından altyapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor. Zemin çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı: "Büyük bir inşaat projesinin içinde olmak çocukluktan beri hayalimdi" dedi.

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı'nı yöneten şirketler, İstanbul'da buluştu. Ortaklar 3. Havalimanı'nın danışmanlığını yapacak.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'ya yapılacak yeni havalimanının yeri belirlendi!

Hüseyin Yıldırım, Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı için Kaş-Demre arasında bir yer belirlendiğini söyledi. Yıldırım, kendilerine havalimanını için 4 alternatif yer sunulduğunu ancak buraların uygun olmadığının belirlendiğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı 22 Mayıs'ta!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gülyalı İlçesi’nde deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacağını söyledi.

YSE Yapı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistini yapacak!

Serdar Hüseyin Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapılması için geçen yıl yapılan ihaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacağını belirtti. Yapılacak ikinci pist ile havalimanının trafiğinin rahatlaması bekleniyor.

Eskişehir Havalimanı'nın adı değişti!

Eskişehir'deki havalimanının ismini değiştirme kararı aldıklarını bildiren Davutoğlu, "Biraz önce, indiğim Eskişehir Havalimanı'nın adını 'Hasan Polatkan Havalimanı' yapıyoruz. " dedi.

zagreb havalimanını kim işletiyor Haberi

zagreb havalimanını kim işletiyor


TAV Havalimanları açıklamasına göre, konsorsiyumda Aeroports de Paris Management (ADPM), Bouygues Bâtiment International (BBI), TAV Havalimanları, Viadukt (Hırvat inşaat şirketi), Marguerite Fund ve Dünya Bankasının kuruluşu IFC yer alıyor. 


Açıklamada, ZAIC-A Ltd konsorsiyumunun hisselerinin tamamına sahip olduğu işletme firması Medunarodna Zracna Luka Zagreb d.d'nin (MZLZ) Hırvatistan Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imtiyaz sözleşmesini imzaladığı ve kreditörlerin de finansman sözleşmelerine imza attığı belirtildi. 


Konsorsiyumda TAV Havalimanlarının yüzde 15 payı bulunuyor. ADPM yüzde 20,77; BBI yüzde 20,77; Marguerite Fund yüzde 20,77; IFC yüzde 17,58 ve Viadukt yüzde 5,11 paya sahip. 


İmtiyaz sözleşmesi çerçevesinde; doyma noktasına gelen terminalin yerine 65 bin metrekarelik yeni bir terminal yapımı, finansmanı ve tasarımı, yaklaşık 30 yıl süresince havalimanının işletilmesi - işletme kapsamında terminal binasının yanı sıra pistler, kargo...