18 / 05 / 2024

Zeynep Ahunbay kim

Zeynep Ahunbay kim

Mimar Zeynep Ahunbay kimdir? Mimar Zeynep Ahunbay, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Zeynep Ahunbay, bugün hangi alanda çalışmalarına devam ediyor? İşte Zeynep Ahunbay'ın biyografisi...

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Zeynep Ahunbay: Restorasyon işleri müteahhitlere veriliyor!

Mimar ve Restorasyon Uzmanı Profesör Zeynep Ahunbay Türkiye’de ‘restorasyon’un kalitesinden dertli, Prof. Ahunbay, “Bu bilimsel bir iş ama adi tamir sanıyorlar. Müteahhitlere veriyorlar” dedi

Ünye Kültür Yolu projesi hız kesmiyor!

Ünye’nin turizmde en önemli projesi olan “Kültür Yolu” projesi hız kesmeden devam ediyor. Kültür yolu projesinde önemli isimlerden de destek geliyor. Bunlarda biri de Ünyeli ünlü mimar, restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay.

Batman Hasankeyf için neden UNESCO'ya başvurulmadı?

Ilısu Barajı suları altında kalma tehlikesi bulunan Hasankeyf'in Dünya Kültür Mirası Listesi'ne adaylık başvurusunun da baraja takıldığı ortaya çıktı. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen 'Zeynep Ahunbay başvurdu' demişti.

İstanbul'daki dünya mirası surlar korunmalı!

İstanbul Yönetim Planı Danışma Kurulu üyesi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, "Biz sonraki deprem gelmeden, dünya mirası değerlerini daha fazla zedelememiz gerekiyor" diye konuştu.

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles'taki malikanelerini satışa çıkardı!

Düğünü günlerce konuşulan Kim Kardashian ve Kanye West, ABD sevsin ya da sevmesin dünyanın en gözde sanatçılarından sayılıyor. 2013'te aldıkları Los Angeles'taki bu malikaneyi satışa çıkardıkları iddia ediliyor.

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Valiyi kim atar?

Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli olan valiyi kim atar? Vali atamaları nasıl olur?

Yeni İstanbul Valisi kim oldu?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/ 6780 sayılı Kararname gereğince, bazı illerin valilerinde değişiklikler yapıldı. Peki Yeni İstanbul Valisi kim oldu? İstanbul'un yeni valisi kimdir?

Zeynep Stefan: Sektörün gelişimi sigortacılara bağlı!

Generali’nin İtalya merkezinde 2 yıl çalışan ve ardından kısa süre önce Türkiye’ye dönen genç yöneticilerinden Zeynep Stefan, Türkiye’de sigortalı olma bilincinin mal sahipliği ile doğru orantılı olarak artacağının öngörülebileceğini belirtti

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

Zeynep Ahunbay kim Haberi

Zeynep Ahunbay kim

Zeynep Ahunbay kimdir?

Zeynep Ahunbay, 1946'da Ünye'de (Ordu) doğdu. Restorasyon uzmanı ve mimarlık tarihçisi.  1970 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden yüksek mühendis mimar olarak mezun oldu. 


1971 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Kürsüsü'nde asistanlık aldı. 


1975 yılında Prof. Doğan Kuban yönetiminde yaptığı "Osmanlı Mimarlığında Sultan Ahmed Külliyesi ve Sonrası, 1609-1690" konulu doktora çalışmasını bitirdi. 


1977-78 öğretim yılında İngiltere'nin York Üniversitesi'ne bağlı Gelişmiş Mimarlık Etüdleri Enstitüsü'nde koruma konusunda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1980 yılında "İstanbul Medreseleri - Koruma ve Yeniden Kullanım Açısından Bir Değerlendirme" konulu tezi ile doçentlik aldı.


İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak kariyerine devam etmektedir. 


Halen Ayasofya Müzesi koruma çalışmaları ve Hasankeyf'te kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir.


Zeynep Ahunbay: Haliç Metro Geçiş Köprüsü çalışması yapılması...