27 / 04 / 2024

zeytinburnu Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi imar

zeytinburnu Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi imar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytinburnu Belediyesi'nin, mülkiyeti Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na ait 8 bin 660 metrekarelik arazi ile ilgili olarak hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, (Seyitnizam) Merkezefendi Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 ölçekli NİPl Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mendelsa Sağlık Biyoteknoloji Tıp Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Mendelsa Sağlık Biyoteknoloji Tıp Teknolojileri Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Orkun Gürbüz tarafından kuruldu.

Zeytinburnu ve Kağıthane'de dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda "Telsiz'de ve Merkezefendi'de toplam 1204 konut ve 219 iş yerini yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz" dedi ve Kağıthane'deki dönüşüm projesinde ise 688 konut ve 57 iş yeri yapılacağını belirtti...

Zeytinburnu 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 774 Ada, 70-71-72-73-74-75-76-77-83 Parseller, 774 Ada, 78 Parselin Bir Kısmı, 3346 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli N.İ.P Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli U.İ.P Değişikliği askıya çıktı.

Surp Pırgiç Vakfı'nın Zeytinburnu arazisi yargıya taşındı!

Zeytinburnu Belediyesi Torba yasayla Surp Pırgiç Vakfı’na iade edilen Zeytinburnu sahilindeki 600 milyon TL'lik araziyi yargıya taşıdı. İşte detaylar..

Zeytinburnu halkından dönüşüm çalışmalarına isyan!

Zeytinburnu İlçesi Sümer Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm için bina yıkıntılarının oluşturulduğu alanın çöplüğe dönmesine isyan etti. Mahalleli aylardır çöp, moloz ve toz içinde yaşıyor.

Zeytinburnu Stadyumu arazisinde mahkeme kararı bekleniyor!

Zeytinburnu Stadyumu’nun içinde bulunduğu arazi Surp Pırgiç Vakfı ile, Zeytinburnu Belediyesi’ni birbirine düşürdü. Arazinin mülkiyetiyle ilgili hukuki süreç devam ederken, vakıf yetkilileri mahkemenin adil bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

Surp Pırgiç arazisinin imar değişikliği davalık oldu!

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

Zeytinburnu kentsel dönüşümle farklı bir çehreye kavuştu!

Zeytinburnu konum olarak, doğusunda Fatih, kuzeydoğuda Eyüp, kuzeyinde Bayrampaşa, batısında Güngören, Bakırköy, kuzeybatısında Esenler, güneyinde ise Marmara Denizi’yle çevrilidir.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşümle 1250 konut ve iş yeri yıkılacak!

Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi'nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Zeytinburnu’nda 1.250 konut ve iş yeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde 1.250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde 1.250 konut yenilenecek!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Zeytinburnu'nda dönüşümle bin 250 konut ve işyeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

zeytinburnu Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi imar Haberi

zeytinburnu Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi imar


Zeytinburnu Belediyesi 25 Temmuz 2014 tarihinde istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı göndererek, imar planlarında ticaret alanında kalan söz konusu arazinin, plan değişikliği yapılarak park alanına alınmasını istedi. 


Oybirliğiyle kabul edildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi'nden gelen plan değişikliği teklifini 13 Ekim 2014 tarihinde istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale etti. Belediye Meclisi, Planlama Müdürlüğü'nden gelen söz konusu teklifi aynı gün İmar Komisyonuna gönderdi. İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor ise 18 Ekim 2014 tarihinde Meclis gündemine alındı. 


Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytinburnu Belediyesi tarafından teklif edilen plan değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yedikule Ermeni Hastanesi şikliğini, 'donatı alanı arttırıcı nitelik taşıdığı' gerekçesiyle oybirliğiyle kabul etti. 


Vakfın hukuk isyanı Ermeni Hastane Vakfı'na ait arazinin ticari değerini sıfırlayan plan değişikliği teklifi, Vakfı isyan ettirdi. İmar Komisyonu raporuna...