11 / 05 / 2024

Zeytinlik arazileri 3 kilometre sınırı

Zeytinlik arazileri 3 kilometre sınırı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yeni taslak, tartışma yaratacak düzenlemeleri beraberinde getiriyor. “Üretim reform paketi kanun tasarısı taslağıyla” zeytinlik yakınına sanayi tesisi kurulmaması yönündeki yasak büyük ölçüde kaldırılıyor.

Milli Emlak'tan 3 şehirde 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü  3 şehirde yer alan arsa ve arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsa ve arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

İki şehirde 5 zeytinlik, 3 arsa ve 1 arazi satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

Aydın ve Kayseri'de yer alan 5 zeytinlik, 3 arsa ve 1 arazi için satış ihalesi düzenleniyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihaleler 25 Nisan ve 30 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan büyük Nisan fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve araziler satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde yer alan arsa ve arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği o ihale ilanları...

Belediye zeytinlik, arsa ve arazi satacak! 15 bin TL'den başlayan fiyatlarla! Kaçırmayın!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de yer alan zeytinlik, arsa ve arazileri satışa çıkardı. 30 adet taşınmazın satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Edremit'teki zeytinlik alan 35 yıllığına 26.3 milyon TL'ye kiraya veriliyor!

Vakıf Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanını 35 yıllığına 26 milyon 344 bin TL'ye kiraya veriyor.

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Ödemiş Zeytinlik İzmir kura sonuçları 2+1-3+1!

TOKİ Ödemiş Zeytinlik İzmir kura sonuçları 2+1-3+1 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 175 bin TL'den başlıyor.

TOKİ 2019 İzmir Ödemiş Zeytinlik kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Ödemiş Zeytinlik projesindeki 468 adet 2+1 ve 3+1 konutun kura çekilişi bugün yapılacak.

Bursa'da 3.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

Bursa İli Orhangazi İlçesi Karsak Mahallesi Akçaalan bölgesinde yer alan 2 adet zeytinlik vasfındaki gayrimenkul toplamda 3 milyon 328 bin 616 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

3 kentte tapu vurgunu!

İstanbul'da gerçekleşen arsa mağduriyeti 3 kentte daha yaşandı. Kendilerinden habersiz arazileri satılan vatandaşlar emniyete koştu.

3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanı bölünmekten kurtuldu!

Tarım arazilerine yakın takip geliyor. Türkiye'de tarım arazileri bölünmesinin engellenerek 3 yılda 6,5 milyon dekar tarım alanının satış yolu ile bölünmesinin önüne geçildi.

3 yıl kullanılmayan tarım arazisi kiraya verilecek!

Tarım Bakanlığı, tarımsal üretimi artırmak için toprak reformu hazırlıyor. Yasa taslağına göre 3 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazileri, mülkiyet hakkına dokunulmadan başka bir üreticiye kiraya verilecek. Kira bedeli arazi sahibine ödenecek. Ücret her ilde farklı olacak.

Zeytinlik arazileri 3 kilometre sınırı Haberi

Zeytinlik arazileri 3 kilometre sınırı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yeni taslak, tartışma yaratacak düzenlemeleri beraberinde getiriyor.


“Üretim reform paketi kanun tasarısı taslağıyla” zeytinlik yakınına sanayi tesisi kurulmaması yönündeki yasak büyük ölçüde kaldırılırken; tek işçi çalıştırana bile sanayici olma yolu açılıyor. Taslak, sanayi odalarının sorumluluğunu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Sanayi Bakanlığı’na devrederken; Sanayi Bakanlığı’na ilçelerde dahi sanayi odası kurma imkânı getiriyor. Görüşe açılan taslakta yer alan başlıca düzenlemeler şunlar:


ZEYTİNLİK SINIRLAMASI DARALTILIYOR


Şu anki yasalara göre, zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin gelişmesine mani olacak kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis yapılamıyor ve işletilemiyor.


Hazırlanan taslakta ise “3 metre” ve “kimyevi atık bırakan, toz ve duman çıkaran tesis” ifadeleri çıkarılıyor. Aynı maddeden “zeytinlik sahaları daraltılamaz” cümlesi...