27 / 04 / 2024

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Adana  Milletvekili Orhan Sümer, Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sümer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sümer, ''Hazineye ait taşınmazların satışı hususunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü “2 yıla kadar taksit”, “KDV'siz ödeme”, “Emlak Vergisinde 5 yıl muafiyet” açıklamalarında bulunmaktadır. Ancak yine bir devlet kurumu olan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraya verdiği taşınmazlardan kira ücretlerini tahsil etmediği ortaya çıkmıştır'' diye konuştu. 

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'in soruları:
1- Adana'da son 3 yıl içerisinde kaç metre kare kamu arazisi satılmış, kaç metre kare kiraya verilmiştir? 
2- Bu satışlardan ve kiralamalardan kaç lira gelir elde edilmiştir? 3- Elde edilen gelirler ne şekilde kullanılmıştır ya da değerlendirilmiştir? 4- Satılan ve ya kiralan kamu arazilerinin içerisinde orman arazisi vasfı taşıyan var mıdır? 5- Satılan veya kiralanan kamu arazileri içerisinde öncesinde sit alanı olma özelliği taşıyan  var mıdır? 
6- Satılan veya kiralanan kamu arazileri içerisinde askeri alana ait azariler var mıdır? 


Geri Dön