05 / 05 / 2024

Zigana Dağı binaları 2016

Zigana Dağı binaları 2016

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Milletvekili Cihan Pektaş’la birlikte Zigana dağında yapılacak olan bina düzenleme çalışması kapsamında zirvedeki tüm esnafı ziyaret etti.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

Bursa Mudanya'da binalar analiz ediliyor!

Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kent genelindeki binaların dayanıklılığı test edilecek.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Elazığ'da hasarlı binalar yıkılıyor!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumu mecliste!

Kastamonu'da binaların depreme karşı risk durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Uluova'da binalar gevşek zemin üzerinde!

Elazığ'da dün yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Dicle Üniversitesi Doğal Afetler Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şefik İmamoğlu, Elazığ depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hasan Sözbilir: Bayraklı'da 5.3 bile olsa yıkabilir!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Samos’taki artçıların birkaç ay daha süreceğini dile getirerek, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı’da binalar yıkılabilir” dedi.

Adalar'da binalar analiz edilecek!

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

Aydın'da depreme dayanıksız okul binaları meclis gündeminde

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Çankaya'da metruk binalar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığının suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk mekanların yıkılması talimatı üzerine Ankara'da çalışmalar başladı. Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yakımı yapıldı.

Zigana Dağı binaları 2016 Haberi

Zigana Dağı binaları 2016

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Milletvekili Cihan Pektaş’la birlikte Zigana dağında yapılacak olan bina düzenleme çalışması kapsamında zirvedeki tüm esnafı ziyaret etti. Milletvekili Pektaş ve kurum müdürleriyle Zigana Dağı’nın tarihi İpek Yolu üzerinde ki 2 bin 50 metre rakımda bulunan ve yılın 12 ayı hizmet veren işletmecileri ziyaret eden Vali Memiş, kamuoyuna açıkladığı projeyi paydaşları olan esnaflarla görüştü.


Projeyi bizzat yerinde görmek için Milletvekili Pektaş’la bölgeye geldiklerini belirten Vali Memiş, turizm bölgesi içerisindeki 9-10 işletmecinin yıllardır bu dağlara sahip çıktığını, kendilerinin de onlara sahip çıkacaklarını ve bu işletmelerini ya yeniden yapılacağını yada mevcut binalarını doğaya uygun bir hale getireceklerini söyledi.


Bu işin kararını verdiklerini ve kısa sürede uygulayacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Buna kararı verdik. Burayı çok önemli bir turizm merkezi...