03 / 05 / 2024

Zigana Dağı

Zigana Dağı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Milletvekili Cihan Pektaş’la birlikte Zigana dağında yapılacak olan bina düzenleme çalışması kapsamında zirvedeki tüm esnafı ziyaret etti.

Zigana Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal mi?

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dağı’nda yapımı planlanan tünel projesi için yapılan ihale sonucu iptal edildi.

Zigana Dağı'nda kar yağışı turizmcileri mutlu etti!

Gümüşkayak Tesisleri yetkilisi Bayram Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Torul ilçesinin 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, turizmcilerin yüzünü güldürdü...

Zigana Dağı kafese alınıyor!

Zigana Dağı Geçidi 'nde bölünmüş yol çalışmaları kapsamında uzmanlar tarafından uygun görülen alanlarda başlanan çelik telle kafesleme yöntemiyle karayolunda kaya düşme tehlikesi ortadan kalkmış olacak.

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Resort Zigana Alaçatı Hotel 200 milyon Euro'ya satılıyor!

Trabzonspor kulübü eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, geçen sene hizmete açtığı İzmir Alaçatı'da bulunan Resort Zigana Alaçatı Hoteli'ni satıyor.

Zigana Dağı'na 1,5 milyon liralık yatırım!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm yerlerinden biri olan Zigana Dağı'ndaki tesisler bölgesi, TANAP projesinden sağlanan 1,5 milyon lira destekle yeniden inşa edildi.

Zigana Tüneli 2019'da açılacak!

Trabzon ve Gümüşhane illerini birbirini bağlayacak Zigana Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. 17 Mart'ta temeli atılan tünelin 2019'un sonunda tamamlanması planlanıyor.

Zigana Tüneli 2021 yılında hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zigana Tüneli’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılında ışığı görmek ve 2021 yılında da tüneli hizmete açmak olduğunu dile getirdi. 

Alaçatı Zigana Resort açıldı!

Alaçatı Zigana Resort açıldı. Son yılların gözde turizm merkezi haline gelen Alaçatı'ya zincir otel markaları da girmeye başladı.

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Alaçatı Resort Zigana Hotel açılış için hazırlanıyor!

İnşaatı tamamlanan ve Çeşme Alaçatı'da yer alan Resort Zigana Hotel'in test amaçlı müşteri kabulüne başlanıldı.

Zigana Dağı'na yapılacak tünelle mesafeler düşecek!

Gümüşhane Torul Zigana Dağı'na yeni yapılan tünelle birlikte mesafeler azalacak. 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikaya düşecek.

Zigana Dağı'na Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli inşa ediliyor!

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'na yeni tünel inşa edildi. Tünel ile 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikada alınacak.

Zigana Dağı Haberi

Zigana Dağı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberinde Milletvekili Cihan Pektaş’la birlikte Zigana dağında yapılacak olan bina düzenleme çalışması kapsamında zirvedeki tüm esnafı ziyaret etti.


Milletvekili Pektaş ve kurum müdürleriyle Zigana Dağı’nın tarihi İpek Yolu üzerinde ki 2 bin 50 metre rakımda bulunan ve yılın 12 ayı hizmet veren işletmecileri ziyaret eden Vali Memiş, kamuoyuna açıkladığı projeyi paydaşları olan esnaflarla görüştü.


Projeyi bizzat yerinde görmek için Milletvekili Pektaş’la bölgeye geldiklerini belirten Vali Memiş, turizm bölgesi içerisindeki 9-10 işletmecinin yıllardır bu dağlara sahip çıktığını, kendilerinin de onlara sahip çıkacaklarını ve bu işletmelerini ya yeniden yapılacağını yada mevcut binalarını doğaya uygun bir hale getireceklerini söyledi.


Bu işin kararını verdiklerini ve kısa sürede uygulayacaklarını ifade eden Vali Memiş, “Buna kararı verdik. Burayı çok önemli bir turizm merkezi haline...