26 / 07 / 2024

Zihinsel engelliler kozaköy

Zihinsel engelliler kozaköy

Türkiye'deki otistikler ve eğitilebilir zihinsel engelliler için alternatif bir yaşam alanı imkanı sunan Kozaköy kuruldu....

Kira zamlarına tepki büyüyor! Kiracılar ev bulma konusunda dertli!

Eski Başbakanlık Engelliler Danışmanı Mustafa Yılmaz, Körfezkent 3. Etap’ta oturduğu evin kirasını 25 bin TL'ye çıkartan konut  sahibine isyan etti ve fahiş kiralara tepki gösterdi. İşte detaylar...

Vergi indirimi ile erken emekli olmak mümkün!

Vergi indirimi ile erken emekli olunabiliyor. Yasalarımız engelliler için çok önemli indirimler ve muafiyetler sunuyor. Engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alıp gelirlerini artırırken, bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor.

Sosyal konut projelerinin yüzde 5'i engelli vatandaşların!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Bursa'nın zihinsel dönüşüme ihtiyacı var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’nın önce sosyal ve zihinsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çekmeköy Engelliler Okulu projesi için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada hayata geçirilmesi planlanan engelliler okulu için yapım protokolü imzalandı.

Çekmeköy Engelliler Okulu için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada inşa edilecek olan engelliler okulu için imzalar atıldı.

Şile Engelliler Kampı, yıl sonunda tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Kamp hizmete alındığında, engelli vatandaşlarımızı aileleriyle birlikte bu modern köyde birer hafta misafir edeceğiz. Çok önemli bir proje olarak gördüğümüz engeliler kampı yıl sonunda tamamlanacak" dedi.

Bizim Ev Engelliler Yaşam Merkezi modern binasına kavuşuyor!

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi çok daha donanımlı ve kapsamlı bir binaya kavuşuyor. Yeni bina 19 Mayıs Mahallesi'nde yükselecek.

Pendik'e Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi!

Pendik Belediyesi'nin Çamlık Mahallesi'nde hayata geçireceği Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatı başladı. Proje 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, hizmete açıldı. Parktaki futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.

Zihinsel engelliler kozaköy Haberi

Zihinsel engelliler kozaköy


Engelliler için ülkemizde en çok dönemsel kamplar bulunuyor. İlk defa yılın 365 günü eğitim ve hayata hazırlama odaklı bir yaşam köyü Kozaköy kuruldu. Kozaköy'de psikolog ve uzmanlar eşliğinde özel eğitimler veriliyor. Engelli bireyler doğa ile baş başa kendileri için sağlanmış özel bir ortamda hayata...