08 / 05 / 2024

zihni aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

zihni aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 30'dan fazla ülkeden 100'ü aşkın liderin katıldığı Dünya Akıllı Kentler Zirvesi'nde konuştu. Aldırmaz, kentsel dönüşüm başlıklı oturumda konuşma yaptı...

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Dünya birinciliğinin acı faturası. Faiz rantının yerini konut rantı aldı...

Pandemiyle başlayan konut fiyatları artışı aradan geçen süre içinde zirveye tırmandı. Türkiye bir çok raporda ve tabloda ilk sırada yer almaya başladı. Ancak bu dünya birinciliğinin çok acı bir faturası oldu. Sonuçlar giderek daha da ağırlaşacak...

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Dünya ekonomisini buz kestiren haber! Askıya aldılar, her şey daha kötüye gidecek

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya ekonomisini derinden etkilemişti. Ülkeler iki ülkeden barış beklerken, müzakereler askıya alındı. Dünya ekonomisi bu haberden sonra yine karalar bağladı. Enflasyon ve hayat pahalılığının sürmesi bekleniyor.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Dünya genelinde sağlıklı binalara ilgi artıyor!

Koronavirüs salgını dünya genelinde hızla dönüşüm devam ederken yeşil binalar için de büyük fırsat doğdu. Sağlıklı yaşam alanları sunan binalar için sertifika alımları çoğaldı.

Dünya borç batağına saplanıyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dünya borç batağına saplanıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

Floridalı emlakçılardan dünya rekoru!

Florida Emlakçılar Derneği'nin düzenlediği ve dünyanın insanlardan oluşan en büyük anahtar görüntüsünün meydana getirildiği Guinness Dünya Rekoru organizasyonunda, derneğin tek Türk Yönetim Kurulu Üyesi Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Global Elçisi Emel Onur da yer aldı...

zihni aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi Haberi

zihni aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Dünya Akıllı Kentler Zirvesi”ne konuşmacı olarak katıldı.


İngiltere’nin Başkenti Londra Merkezli EurAsia Strategies tarafından İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen zirveye 30’u aşkın ülkeden 100’ün üzerinde alanında lider kişiler katıldı.


“Kentsel Dönüşüm” konulu oturumun Moderatörü Extansa Genel Müdürü Özlem Gökçe’nin açış konuşmasının ardından ilk sunum Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından yapıldı. 


Zihni Aldırmaz, slayt gösterisi ile desteklediği konuşmasında Adana’daki akıllı projeleri anlattı, kentsel dönüşüm adına yapılan uygulamalardan bahsetti.


Kentsel dönüşümün bina yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Kentlerde öncelikle ‘mecburiyet caddeleri’ dediğimiz insanların hizmet almak için geldiği tarihi kent dokusu içinde kalmış bölgelerdeki sorunun çözülmesi gerekir. Bunun için hizmeti vatandaşın ayağına götürmek gerekir. Kentsel dönüşüm için bina yapmak yetmez. Bunun sosyal donatılarının, resmi dairelerinin, altyapısının...