17 / 05 / 2024

Zile restore

Zile restore

Tarihi Zile evleri restore edilecek. Zile Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

TOKİ Zile'deki tarihi evleri restore ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak TOKİ'nin parasal desteği ilçemizde sevinçle karşılandı.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ kredisiyle restore edilecek!

Unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Zile evleri, TOKİ'nin başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle turizme kazandırılacak.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ tarafından restore edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak...

TOKİ Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Tokat’ın Zile ilçesindeki unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Zile evleri, TOKİ’nin başlattığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle turizme kazandırılacak.

TOKİ, Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ( TOKİ ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak.

Tarihi Zile evleri restore edilecek!

Tarihi Zile evleri restore edilecek. Zile Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi.

Tarihi Zile evleri, aslına uygun şekilde onarılıyor!

Tarihi Zile evleri, aslına uygun şekilde onarılıyor. Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, ta r ili i evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor.

Tarihi Zile evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandınlıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tarihi Zile evleri restore ediliyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Ninova melikesi Semiramis tarafından milattan önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen Zile turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile evleri restore ediliyor!

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'in AA muhabirine yapığı açıklamaya göre Zengin tarihi dokusu ile dikkati çeken Tokat'ın Zile ilçesinde, eski evler, aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor.

Tarihi Zile Evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip olan Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin, aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılması hedefleniyor

Antalya Myra Antik Kenti'ndeki sütunlar restore ediliyor!

Likya Uygarlığının en büyük kentlerinden Demredeki Myra Antik Kentinde antik tiyatronun granit sütunları restore ediliyor. Uzunluğu 6 metre, ağırlığı ise 14 tonu bulan granit sütunlar, restorasyonlarının ardından yerlerine yerleştirilecek

Zile restore Haberi

Zile restore

Zengin tarihi dokusu ile dikkati çeken Zile'de, eski evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi. 

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ilçede 3 bin 600 tarihi ev bulunduğunu belirtti. Bu evleri turizme kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Vidinel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve yerel imkanlarımızla tarihi evlerimizde restorasyon çalışmasına başladık. Restorasyonunu yaptığımız ev ve konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz." diye konuştu. 


RESTORASYON ClG GİBİ BÜYÜYECEK 


Koruma amaçlı imar...