02 / 05 / 2024

Tarihi Zile evleri restore edilecek!

Tarihi Zile evleri restore edilecek!

Tarihi Zile evleri restore edilecek. Zile Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi.



Zengin tarihi dokusu ile dikkati çeken Zile'de, eski evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi. 

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandırılıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ilçede 3 bin 600 tarihi ev bulunduğunu belirtti. Bu evleri turizme kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Vidinel, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve yerel imkanlarımızla tarihi evlerimizde restorasyon çalışmasına başladık. Restorasyonunu yaptığımız ev ve konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz." diye konuştu. 


RESTORASYON ClG GİBİ BÜYÜYECEK 


Koruma amaçlı imar planım çıkarmak için çalışmalar yaptıklarım da belirten Başkan Vidinel, şunları kaydetti: "Bir hafta önce Sivas Koruma Kurulu tarafından koruma amaçlı imar planımız hazırlandı. 

Meclis toplantımızda oy birliğiyle inşallah geçecek. Halkımız, bugüne kadar yaşadığı sıkıntıları artık yaşamayacak. Züe ilçemizde restorasyonlar çığ gibi büyüyecek. 

Artık vatandaşlarımız evinde onarım ve restorasyon yapmak istediğinde, muhatabı Zile Belediyesi olacak." ¦ tokat-aa Geçmişi 4 bin yıllık O Tarihi kaynaklara göre, Ninova melikesi Semiramis tarafından milattan Önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen Zile'de. 

Hititlere, Friglere. Selçuklulara, Perslere, Romalılara, ilhanlılara, Danişmentlilere, Eratnalılara ve Osmanlılara ait tarihi eserleri görmek mümkün. Doğal yapısını bugüne kadar korumayı başaran ilçede, iç içe geçen tarihi evlerden oluşan sokaklar, yerli ve yabana turistlerin gözde mekanlan arasında yer alıyor. 


Yeni Şafak


Geri Dön