30 / 04 / 2024

Zırhlı birlikler

Zırhlı birlikler

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler, Ankara Polatlı ve Eskişehir Sivrihisar bölgesine taşınacak. İki köydeki yaklaşık 50 bin dönümlük alanda kamulaştırma çalışmalarına başlanırken, boşalacak arazi MİT’e tahsis edilecek.

MİT, Yenimahalle'den Zırhlı Birlikler'e taşınıyor!

Zırhlı Birlikler Okulu ile diğer askeri okullar Polatlı'ya taşınacak. 2015'de tamamlanacak olan okulları taşıma projesi kapsamındda MİT'in Yenimahalle'deki merkezinden Zırhlı Birlikler bölgesine taşınması bekleniyor

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar, 21-25 Eylül tarihlerinde Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılacak. Beş gün etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesinin yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

BMC Üretim ve Teknoloji Üssünün ilk fazının temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 222 hektar alan üzerine kurulan tesiste tank fabrikası, zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç fabrikası, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunduğunu söyledi..

Zırhlı kamyonu lüks eve çevirdiler!

Avusturyalı tasarım şirketi Action Mobil, zırhlı kamyoneti lüks bir eve çevirdi. Adı Action Mobil Globecruiser Family 7500 olan kamyonet görenleri şaşkına çeviriyor.

Başkentte yeni bulvar çalışması devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçirilerek, Bağlıca'yı Sabancı Bulvarı'yla buluşturacak 5 kilometrelik yeni bulvarın yapımına devam ediliyor.

Güngör Gündoğdu: Konutumu arkadaşıma tahsis ettim!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yargılanan TSK'dan ihraç edilen Babaeski 1. Zırhlı Tugay Komutanı eski Kurmay Albay Güngör Gündoğdu savunmasında konutunu arkadaşına tahsis ettiğini açıkladı.

Etimesgut Eğitim ve Destek Taburu, Şereflikoçhisar'a taşındı!

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına bağlı Eğitim ve Destek Taburu, Şereflikoçhisar ilçesine taşındı.

Ankara'ya yeni bulvar yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Zırhlı Birlikler arazisi içinden geçirilerek,

Ankara'daki askeri arazilerde ilk protokol imzalandı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında protokol imzalandı.

Ankara'daki dev askeri araziler için ilk adım atıldı!

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler’den geçecek olan Bağlıca Bulvarı boşaltılan askeri arazilere yapılacak ilk proje olacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara'daki askeri birliğin Burdur'a taşınması esnafı mutlu etti!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla Ankara'daki Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndan Burdur'a 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin gelmesi, esnafı memnun etti.

Ankara Çinçin'de yıkım gerginliği!

Ankara'nın olayları ile meşhur Çinçin semtinde kentsel dönüşüm kapsamında devam eden yıkım çalışmalarında gerginlik yaşanıyor. Polis, bölgeye zırhlı araçlar, özel hareket polisleri ve TOMA'lar sevk etti.

Zırhlı birlikler Haberi

Zırhlı birlikler

Ankara'daki Zırhlı Birliklerin Polatlı-Sivrihisar ilçelerine taşınmasıyla ilgili çalışmalar netleşiyor. Polatlı sınırında bulunan Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Demirci ve Mülk Köyü sakinleri kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgilendirilmek üzere toplantıya çağrıldı. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin köylülerle yaptığı toplantıda, kamulaştırma bedelleri hakkında tebligat yapıldığı öğrenildi. Köydeki yaklaşık 50 bin dönümlük alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını belirten köylülerden bazısının teklifi kabul ettiği, bazısının ise süre istediği belirtiliyor.


Bölgenin askeri birlikler için geniş bir alana sahip olduğunu vurgulayan köylüler, Zırhlı Birlikler’in yanı sıra, İstanbul ve İzmir'deki sınıf okullarının da Polatlı ve Sivrihisar bölgesine taşınacağını ilişkin duyum aldıklarını söyledi. Bölge halkı, askeri birlikler gelince, sosyal ve ekonomik hayatın olumlu yönde gelişeceğini düşünüyor.


Zırhlı Birliklerin Polatlı’ya taşınması ile birlikte boşalacak olan geniş arazinin Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) devredilerek, 2017 yılında...