01 / 05 / 2024

Zorunlu gayrimenkul tadilatı

Zorunlu gayrimenkul tadilatı

Kiracıyı tahliye nedenleri arasında; gayrimenkulün zorunlu tadilatı yer alıyor. Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci dahilinde, kiracının tahliyesi istenebiliyor. İşte evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci...

Kiracıyı çıkarma yolları!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak bu kiralama işlemine son vermek istediğinizi farz edelim. Kiracıyı çıkarma yolları nelerdir, diye merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Zorunlu arabuluculuk uygulaması emlak piyasasına olumlu yansıyacak!

Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, 1 Eylül tarihi itibarıyla hayata geçen kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının piyasaya olumlu yansıyacağını söyledi.

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Fıx Constructıon İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Tadilat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fıx Constructıon İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Tadilat Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Ali Deniz ve İnan Akinci ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oldu!

Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te yer alan yeni yasaya göre gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oluyor. Yasada yer alan maddelere göre lise mezunları bir yıl, üniversite mezunları ise altı ay “staj” yapacaklar.

Köy Zekeriyaköy tadilat yapı ruhsatları alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Zekeriyaköy Mahallesinde yer alan, 1790 Ada 4 Konut Parselinde revizyona gidildi, 245 adet olan konut sayısı 248 adet olacak şekilde Tadilat Yapı Ruhsatları 16 Temmuz'da alındı...

HG İstanbul Gayrimenkul Mimarlık Dekorasyon Tadilat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HG İstanbul Gayrimenkul Mimarlık Dekorasyon Tadilat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Harun Gümüş tarafından kuruldu.

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı alındı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Büyükyalı İstanbul projesinin tadilat yapı ruhsatını aldı. Şirket bu gelişmeyi KAP'ta açıkladı...

Büyükyalı'nın tadilat yapı ruhsatları alındı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Büyükyalı İstanbul'un A,B ve C Blokta bulunan  bağımsız  bölümler için revizyona gidildiğini ve Tadilat Yapı Ruhsatlarının 16.08.2018 tarihinde alındığını açıkladı.

Peker GYO Heinsberg binasının tadilatını yaptıracak!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Heinsberg bina daire içi ve dış cephe tadilat işlemleri için Herrn Christian Wotzka şirketi ile sözleşme imzalayacak. 

Ata GYO Kayseri'deki arsanın yapı tadilat ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kayseri İli, Talas İlçesi, Talas Mahallesi, Harami Mevkii'nde yer alan taşınmaza  ilişkin yapı tadilat ruhsatını aldı...

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün tadilat yapı ruhsatı alındı!

Ata GYO, Lüleburgaz'da 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı taşınmaza ilişkin tadilat yapı ruhsatını dün itibariyle aldı.

Yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere önemli haber!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, yeni imar yönetmeliği ile zorunlu tevhid bekleyenlere çok önemli açıklamada bulundu. 

Zorunlu gayrimenkul tadilatı Haberi

Zorunlu gayrimenkul tadilatı

Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci!

Gayrimenkul sahipleri, kiracılarını her istediği zaman evden çıkaramıyor. Ev sahibinin kiracısından evin tahliyesini isteyebilmesi için, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması gerekiyor.


Bu haklı nedenler arasında, kiracının borcunu ödememesi, mal sahibi olarak bu eve ihtiyaç duyulması, ihtar, icra takibi ve zorunlu gayrimenkul tadilatı.


Yukarıda belirtilen, sözleşme bitmeden evi tahliye nedenleri arasında evde tadilat yapımı da yer alıyor. Kanuna göre evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci şu şekilde işliyor;


Gayrimenkul için ciddi bir tadilat yapılacaksa, kiracıdan evin tahliyesi istenebiliyor. Örneğin konutun deprem yönetmeliğine uygun olmaması halinde, yıkılma tehlikesi teşkil ediyorsa ya da restorasyon yapılacaksa kiracının evden çıkması istenebilir.





Işıl Seren...