Kent Haberleri

Gündemden düşmeyen Vaniköy'de yıkım işlemleri tamamlandı! Ruhsatsız ve kaçak yapılar yıkıldı!

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin yapldığı alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilere ilişkin yıkım çalışmaları bitti. 

Son günlerde Üsküdar Vaniköy'deki ruhsatsız ve kaçak yapılar sık sık gündeme geliyordu. Konu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, yasal düzenlemelere aykırı inşaat faaliyeti yapıldığı belirlenen ve inşaat çalışmaları durdurulan alandaki yıkım çalışmaları bitirildi. 

Alandaki ruhsatsız, kaçak yapılar ve iskanlı yapıdaki eklentilerin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından yapıldı. 

Üç gün devam eden yıkım işlemlerinin tamamlanması sonrasında ekipler bölgeden ayrıldı.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur da konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

Batur, söz konusu açıklamasında, Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğünce belirlenerek durdurulan ruhsatsız, kaçak yapıların yıkım işleminin bitirildiğini söyledi ve "Bundan sonraki süreçte yıkıntıların taşınması ve doğal arazi düzenlemesi gerçekleştirilecektir. 'Dünyanın İncisi' İstanbul Boğazı’nı hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: VANİKÖY'DEKİ ÇEVRE KATLİAMINA İBB İZİN VERDİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da dün konu ile ilgili konuştu ve Vaniköy'deki kaçak villaya ilişkin belediyeye tepkilerini dile getirdi. 

Vaniköy’deki çevre katliamına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin izin verdiğini belirten Bakan Murat Kurum, "İstanbul Boğazı’mıza zarar veren Vaniköy’deki kaçak yapıların yıkım sürecine start verdik. Kaçak yapılara izin veren kendileri değilmiş gibi biz oraya gittiğimizde 'Yıkıma ortak olalım' dediler. Önce samimi olacaksınız" ifadelerini kullandı. 

NELER OLMUŞTU? 

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşaat yapıldığı ihbarı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, 22 Ağustos tarihinde bölgede incelemeler yaptı. İncelemede, izinsiz inşaatın İBB'nin izniyle başlatıldığı belirlendi ve inşaat durduruldu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin, izinsiz inşaata ilişkin hazırladığı tespit tutanağında, doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahale edilerek tahribat yapıldığı belirlenen alandaki tüm inşa faaliyetlerinin durdurulduğuna dikkat çekilmişti. 

Yapının olduğu alanın daha önce organize suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'a ait olduğu, yakın zamanda Rus iş insanı tarafından satın alındığı ortaya çıktı. 

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğünce, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Vaniköy'deki izinsiz inşaa ile ilgili 22 Ağustos'ta bulunulan suç duyurusunda, bahse konu yerde inşai faaliyeti yapan yapı sahibi Boris Borisenko hakkında 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu'nun mevzuata aykırı yapılarla ilgili maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun "imar kirliliğine neden olma" maddesine göre yasal işlem uygulaması talep edilmişti. 

İnşaatı durduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yer alan yapıya ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı. 

Söz konusu açıklamada "Söz konusu yapının, imar kirliliğine neden olduğu, 'Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanlarının zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir" ifadeleri yer almıştı. 

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan son dakika açıklaması geldi! 

Ev sahipleri kiraları kiracıların statüsüne göre belirliyor!

İzmir ve Aydın'daki 5 gayrimenkul 3.1 milyar TL'ye satıldı! Özelleştirme İdaresi'nin kararları Resmi Gazete'de!