28 / 04 / 2024

Güneri İnşaat Suadiye projesini Mayıs'ta tanıtacak!

Güneri İnşaat Suadiye projesini Mayıs'ta tanıtacak!

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güneri, "inşaatına bu yıl başladığımız ama henüz tanıtımını yapmadığımız Suadiye Projemiz var. Projeyi Mayıs ayında tanıtmayı ve satışına başlamayı düşünüyoruz." dedi.



Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güneri, Yenigün’e özel açıklamalar yaptı:


Bugün İstanbul merkezli çalışmalarını sürdüren Güneri İnşaat, yaptığı işler ve projelerle, İstanbul’un cazibe noktalarına imzasını atıyor. Bir aile şirketi olan Güneri İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güneri, “Doğru yerde, doğru proje üretmenin arayışı içerisinde olduk. Yaptığımız işlerde özel bir peyzaj tasarlamaya özen gösteriyoruz. Çünkü çocukluğumuz Meram’da geçtiği için yeşili çok seviyoruz” dedi



Bu haftaki ‘Pazartesi Sohbetleri’ köşemiz için, İstanbul merkezli çalışmalarını sürdüren Güneri İnşaat’a misafir olduk. İstanbul-Kadıköy-Bağdat Caddesi üzerinde yer alan ofislerinde bir araya geldiğimiz Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güneri ile uzun uzadıya sohbet etme imkanı bulduk. Tasavvufi bir anlayışı benimseyen, hoşgörüde ve tevazuda Hazreti Mevlana misali deniz ve toprak gibi olan, Konya kökenli Güneri ailesinin İstanbul’a uzanış hikayesini ve yaptıkları çalışmaları, projeleri konuştuk. 


İbrahim Güneri kimdir?

Konya’da 1978 yılında doğdum. İlk, orta öğrenimimi Konya’da, lise eğitimimin bir kısmını Ankara’da, bir kısmını da Konya’da tamamladım. Üniversiteyi İngiltere’de işletme üzerine okudum. Amerika ve Kanada’da bir süre çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndüm. Konya’da ve İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren aile şirketimizde genç kuşağı temsilen işe başladım. 2003 yılında evlendim. 2 evladım var. Bugün Güneri İnşaat’ta yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım.  


ATAŞEHİR’E DEV PROJE

Gündemde olan yeni projeniz var mı? 

İnşaatına bu yıl başladığımız ama henüz tanıtımını yapmadığımız Suadiye Projemiz var. Projeyi Mayıs ayında tanıtmayı ve satışına başlamayı düşünüyoruz. Proje Suadiye bölgesinin en büyük ve nitelikli projelerinden biri olma özelliğine sahip. Bu projede yer alma arzusunda olanlar için de lansman döneminde özel fırsatlar sunacağız. Bundan sonraki projemizi de Ataşehir’de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ataşehir, 2018 yılında tamamlanacak İstanbul Finans Merkezinden dolayı İstanbul’un en önemli cazibe merkezlerinden biri. Dev bir kentsel dönüşüm projesi olan projemizin inşaata başlayacağımız ilk etabında 500 daire ve açık alış veriş caddelerinden oluşan ticari unsurlar olacak şekilde tasarlamaktayız. Ataşehir projesini de önümüzdeki yılın başlarında tanıtmak istiyoruz.


TAŞERONA ÖDÜL

Bölgede ender rastlanacak bir uygulamaya da başladık. Birçok müteahhit taşeronuna ceza keser; işi zamanında bitiremezse. Biz Güneri İnşaat olarak diyoruz ki, ‘ceza eyvallah, tamam ama erken bitirirseniz de size ödül veriyoruz. İşi fiilen yapanlara bir teşvik vermiş olup, motivasyonlarını arttırıyoruz. 


İlk olarak Güneri İnşaat hakkında bilgi alabilir miyiz?

Elbette.  Güneri İnşaat bir aile şirketidir. İnşaat sektörüne ilk adımını 1968 yılında Konya’da atmıştır. 48 yıldır bu sektördedir. 20 yıldır İstanbul’da lüks konut projeleri ve özellikle boğaz hattında A+ grubuna hitap eden villa projeleri yapmaktadır. Son zamanlarda Bağdat Caddesi, Çamlıca, Kandilli Boğaz Hattı ve Ataşehir’de Kentsel Dönüşüm Projeleri yapmaktadır. Şu anda 4 kardeş ve 2 yeğenimle birlikte işleri devam ettiriyoruz. Allah’a çok şükür arkadan gelecek olan yeğenlerim de var.


Konya’da doğup büyüyen bir firma olarak İstanbul’a niye geçiş yaptınız, öğrenebilir miyiz?

Konya’da zamanında lüks konutlar yapıyorduk. Konya’nın o dönemki en güzel binalarına imza attık diyebilirim. Ancak ilerleyen zamanlarda işimizi geliştirmeyi hedefleyerek İstanbul’a açılmaya karar kıldık. Tabii işin bir de nasip-kısmet boyutu var. O dönemlerde bazı yakın tanıdıklar ‘aynı konutları İstanbul’da da yapar mısınız’ diye sürekli telkinlerde, isteklerde bulunuyordu. Nihayetinde aile içerisinde istişarelerde bulunarak İstanbul pazarına giriş yapmanın ilerleyen yıllarda doğru bir hamle olacağını düşünerek, İstanbul’a taşınmış olduk. Konya’dan asla kopmadık. Sadece doğru yerde, doğru proje üretmenin arayışı içerisinde olduk. Dolayısıyla yeri gelir Konya’da da doğru bir yer tespit edersek, yine kendi memleketimizde projeler üretmeye devam ederiz.    


Güneri İnşaat olarak lüks villa projeler yaptığınızı ifade ettiniz. Peki bu projeleri üretirken arz-talep dengesine göre mi yol alıyorsunuz?

Doğru lokasyonda, doğru proje üretmeye gayret ediyoruz. Şirket felsefemizi buna göre şekillendirdik. Bir bölgeye konut inşa edeceksek öncelikle bölgede ne tür konutların talep gördüğünü derinlemesine araştırıyoruz. Araştırma sonuçlarına göre projeler tasarlıyoruz. Yaptığımız işin hem kaliteli, hem de ikamet edenlere fayda sağlayacak olmasına özen gösteriyoruz. En önemlisi de ‘kendimiz yaşayacakmışız’ gibi bir mekanı oluşturuyoruz. 


Yaptığınız veya yapacağınız projelere süre sınırlaması belirtir misiniz, ‘şu tarihte bitirilecek’ tarzında?

İnşaat sektöründe en önemli hususlardan birisi zamanında teslimdir. Bunun için bir işe başlarken iş programı yapıyoruz. İnşaat, takdir edersiniz ki uzun soluklu bir süreçtir. Çeşitli etap ve unsurları olan bu işin bütün safhalarını detaylı bir şekilde planlayıp süreler belirliyoruz. İnşaat başladığında ve tanıtıldığında rahatlıkla inşaatın bitişi ve ara aşamaları konusunda süreler verebilmekteyiz.


Yaptığınız güzel ve başarılı işlerde insanların hayır duasını almak gibi bir yönü de var değil mi inşaat mesleğinin?

Kesinlikle. ‘Allah razı olsun’ diyenler çoğunlukta. Zaten hizmet verdiğimiz insanların hayır dualarına talibiz. Dolayısıyla işe eğilirken daha bir titizlikle, daha bir önemle eğiliyoruz.


Güneri İnşaat olarak Konya’da ofisiniz var mı?

Var, ancak ağırlık olarak İstanbul merkezli çalışıyoruz. Konya’da en son 4 yıl önce bir proje gerçekleştirmiştik.


YAPISINDA HAYAT VAR

Projelerinizden gördüğüm kadarıyla gittiğiniz yerlere sadece konut inşa etmiyorsunuz, peyzaj-bahçe düzenlemelerini de yapıyorsunuz.

Doğrudur. Peyzaj düzenlemeleri bizim için çok önemli. Zira yeşillik, havuz insanın fıtratında önemli bir yer tutar. Şirket olarak da sloganımız, ‘yapısında hayat var’dır. Hayat nerede var? Yeşillikte ve suda var. O yüzden yaptığımız işlerde havuz ve özel bir peyzaj tasarlamaya özen gösteriyoruz.


İstanbul’da Konya kökenli bir firma olarak yaptığınız projelerde-işlerde bir Konya izine rastlamamız mümkün mü?

Konya’yı biliyorsunuz, yeşiliyle meşhur. Bağlarımız-bahçelerimizle tanınırız, biliniriz. Haliyle yapılarda bahçenin de olmasını gözetmemiz, Allah-u Alem Konya’dan geliyor olsa gerek. Çocukluğumuz hep Meram’da geçti. Bahçemiz vardı. Orada büyüdük. O yüzden yeşilliği çok seviyoruz. 


İstanbul’da sizin gibi manevi değerlere sahip, haram-helal çizgisini gözeten bir firmanın varlığı hem önemli hem de zor olsa gerek değil mi?

Tabii her insanın bir sınavı var. Bizim sınavlarımızdan bir tanesi de bu oldu. Çok yerde, sahip olduğunuz değerlere aksi yönde insanlar karşınıza çıkıyor, çıktı da. Ama Allah’a çok şükür, manevi çizgimizden taviz vermeden, haramı-helali bilerek hareket ettiğimizden bugünkü seviyeye geldiğimize inanıyorum. 


Son olarak eklemek istedikleriniz varsa, lütfen buyurun. 

Konya’dan kopmayı hiç istemiyoruz. Onun için Konya’da da proje yapmayı arzu ediyoruz. Son yıllarda Konya’mız çok gelişti. Çok nitelikli binalar, siteler yapıldı. Kısmet olursa iyi bir lokasyonda, iyi bir projeyle Konyalı hemşerilerimize biz de hizmet etmek istiyoruz. Her daim de niyazımız; ‘Ya Rabbi; İstanbul ve Konya bağlantılı işler nasip et de memlekete faydalı işlere imza atalım.’


Konya Yenigün


Geri Dön