19 / 05 / 2024

Güneş panellerinde jel teknolojisi kullanılacak!

Güneş panellerinde jel teknolojisi kullanılacak!

Güneş panelleri için jel teknolojisi Çek Cumhuriyeti'nden bir firma, uzun bir araştırma sürecinden sonra düşük moleküler ağırlıktaki silikon lastiklere dayandırılmış bir yöntemle silikon elastomerin enkapsülen teknolojisi geliştirmiş...





Güneş panelleri için jel teknolojisi Çek Cumhuriyeti'nden bir firma, uzun bir araştırma sürecinden sonra düşük moleküler ağırlıktaki silikon lastiklere dayandırılmış bir yöntemle silikon elastomerin enkapsülen teknolojisi geliştirmiş. Bu teknoloji sayesinde verim artışı sağlanıyor. Ayrıca herhangi bir atık oluşmuyor. Santrallerde kullanılması son derece uygun olan bu teknolojinin lisans hakları Çek firmada bulunuyor. Söz konusu teknolojiyi kullanmak isteyen firmalarla teknik destekli ticari anlaşmalar yapılacak. 


Referans numarası: 12 CZ 0744 3PC9 Elektron mikroskobu Hollandalı bir teknoloji üniversitesi, floresan mikroskobundaki fonksiyonel bilgi ile taramalı elektron mikroskobunun yapısal bilgisini birleştiren bir sistem geliştirmiş. Bu sistem doku, hücre biyolojisi, biyo malzemeler gibi yüksek hassasiyetli mikroskoplar yapmaya olanak sağlıyor. Bu yenilikçi cihaz için sanayi partneri aranıyor. 


FARK YARATAN TEKNOLOJİLER-GİRİŞİM PROJELERİ 


Geri dönüşüm sistemi italya'da faaliyet gösteren bir firma geri dönüşüm sistemleri konusunda yenilikçi makine ve ekipmanlar geliştirmiş. 

Şirket aynı zamanda avantajlı özelliklere sahip yeni bir pres sistemi tasarlamış ve üretmiş. İtalyan şirket, Türkiye'de distribütörlük verebileceği uygun firmalar arıyor. İtalyan firma bunun yanı sıra ortak girişimlerde bulunabileceği firmalarla da ilgileniyor. 


PARA



Geri Dön