03 / 05 / 2024

Güney Koreli şirketlerden İstanbul'a yatırım çıkarması!

Güney Koreli şirketlerden İstanbul'a yatırım çıkarması!

Üçüncü Köprü ve Avrasya Tüneli gibi mega projelerde imzası bulunan Güney Koreli şirketler, MÜSİAD tarafından düzenlenen MÜSİAD EXPO'ya 46 firmayla çıkarma yapıyor.



Üçüncü Köprü ve Avrasya Tüneli gibi mega projelerde imzası bulunan Güney Koreli şirketler, MÜSİAD tarafından düzenlenen MÜSİAD EXPO'ya 46 firmayla çıkarma yapıyor. 


Güney Kore'nin iç ve dış yatırımlarıyla ilgili faaliyette bulunan Kore Ticaret Yatırım Teşvik Ajansı (KOTRA) öncülüğünde bir araya gelen 46 Güney Kore şirketi, işbirliği arayışları çerçevesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenen MÜSİAD EXPO'da yer alacak. Bugün açılan fuar, 12 Kasım'a kadar devam edecek. 


DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan KOTRA Genel Müdürü Tae Ho Kim, inşaat sektöründe Türk şirketlerinin yapım alanında öne çıktığını, Koreli şirketlerin ise teknik ve alan bilgisiyle gündeme geldiğini söyledi. Kim, Ortadoğu ve Afrika'da gerçekleştirilen ortak yatırımların, başka alanlara da genişletilebileceğini söyledi. 


İki ülke arasındaki yatırımların arttırılması için Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile ortak çalışmalar sürdüğünü belirten Tae Ho Kim, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Kore şirketlerine de karar aşamasından önce bilgilendirme yaptıklarını bildirdi. Şirketlerin yatırım kararından önce özellikle, eğitim, sağılık ve sosyal çevre hakkında bilgi edindiğini dile getiren Kim, 2013 yılında imzalanan STA'nın yatırımların artmasına katkı sağladığına dikkat çekti. 


KOBİ'lerin işbirliğini de destekliyor 


KOTRA olarak Türkiye'deki mega projeler hakkında araştırma yaparak, sonuçları şirketlere aktardıklarını dile getiren Tae Ho Kim, işbirliğinin en güzel örneğinin ise Sultan Selim Köprüsü olduğunu söyledi. Yatırım yapmak isteyen Koreli şirketleri Türkiye'de ağırlayarak Türk şirketleri ile eşleştirme hizmeti de verdiklerini belirten Kim, sadece küresel yatırımcıları değil, KOBİ'lerin işbirliğini de desteklediklerini, gelen talebe göre ilgili sektörlerde pazar araştırması da yaptıklarını anlattı. Kore'nin sanayileşmedeki başarısını ihracat odaklı üretim ve global trendleri iyi takip etmesine bağlayan Kim, özellikle yarı üetkenler, otomotiv, gemi üretimi ile demir çelik konusunda dünya üe rekabet gücüne sahip firmaları^ bulunduğunu anlattı. rımların, başka alanlara da genişletilebileceğini söyledi. 


Dünya


Geri Dön