29 / 04 / 2024

Güneydoğu Anadolu Projesi 2,5 milyon kişilik istihdam sağlıyor!

Güneydoğu Anadolu Projesi 2,5 milyon kişilik istihdam sağlıyor!

Doğu ve Güneydoğu' ya yatırımların bölge halkına istihdam sağlayacağını belirten Karaçuha, Sadece Doğu ve Güneydoğu yatırımlarından dolayı yıllık 8 milyar dolar milli ekonomiye katkı sağlayacak...



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi'nin (DAP) bölgenin büyümesine etki edeceğini ifade etti. Karaçuha, GAP'ın enerjiye yıllık 4 milyar dolar katkı sağlayacağını belirterek, 'GAP tamamlandığında sulama faydası olarak yıllık 2,2 milyar dolarlık katkı sağlayacak. Yıllık 4 milyar dolarlık enerji katkısı olacak. Bu sayede milli ekonomiye yıllık 6,61 milyar dolarlık katkı ve 1 milyon 270 bin kişiye de doğrudan istihdam imkânı sağlanacaktır' şeklinde konuştu. DAP tamamlandığında ise 1 milyon 220 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını söyleyen Karaçuha, 'Sulamada yılda 1 milyar 78 milyon dolar, Enerjiye ise yılda 300 milyon dolar katkısı olacak. DAP Projesiyle milli ekonomiye toplam 1,4 milyar dolar katkı olacak' dedi.


2,5 MİLYON İSTİHDAM


Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımların bölge halkına istihdam sağlayacağını belirten Karaçuha, 'Sadece Doğu ve Güneydoğu yatırımlarından dolayı yıllık 8 milyar dolar milli ekonomiye katkı sağlayacak ve bölge halkına sağlayacağı 2,5 milyon kişilik istihdamla GAP-DAP projeleri ile DSİ Türkiye'nin yüz akı olmuştur' dedi.


Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön