29 / 04 / 2024

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Güneysulular tarafından yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılandı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi’nin açılışını gerçekleştirdi.


Okula gelişinde Güneysulular tarafından yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemşehrilerini en kalbi duygularla selamladığını belirterek, Güneysu ve Hopalılara 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.


Seçimde, Adıyaman'ın Sincik ilçesinden sonra yüzde 92'lik oy oranıyla kendisine en yüksek destek veren ikinci ilçe olduğu için Güneysu'ya ayrıca teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneysu'nun başarısı sadece bu kadar değil. Güneysu kendi bağrından, toprağından, kendi evlatları içinden bir Cumhurbaşkanı çıkardı. İlk defa doğrudan seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı’nın memleketi oldu. Şahsen Güneysulu olmakla iftihar ettim, İnşallah milletimin ve ülkemin hizmetkârı, Cumhurbaşkanı olarak Güneysu'nun da şahsımla iftihar etmesini sağlayacak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahcup etmeyeceğim. Rabbim sizlerden razı olsun, Rabbim desteğinizi, azminizi, gayretinizi daim kılsın" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba ocağı Güneysu'yu Cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini, bir başka heyecanı da babası Güneysulu, Dumankayalı eski adıyla Pilihozlu, İstanbullu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL'nin açılışı dolayısıyla yaşadığını kaydetti. Okulun yapımında emeği geçen herkese şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum babasının hatırasını yaşatmak için okula adını veren Kazancı ailesine de teşekkür etti.


Okulun yapımı için 2 yıl önce protokol imzalandığını, 24 derslikli 800 öğrenci kapasiteli okul ile 372 yatak kapasiteli yurt binasının inşasının başlamasının üzerinden 2 yıl geçmeden yerel mimariyle yapılarak açılışının gerçekleştirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir eserin meydana gelmesi ve bunun tüm öğrencilerin hizmetine sunulmasından dolayı Kazancı ailesine bir kez daha teşekkür ettiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanların er ya da geç öleceğini ama yapılan eserlerin, okulların oralarda yetişecek öğrencilerle hayatta kalacağını, bu öğrencilerin yetişmesine vesile olanların hep hayırla yad edileceklerini belirterek, "Bu okul ve yurt 2014-2015 eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Şu anda yavrularımız bu güzel, modern eğitim-öğretim yuvasında eğitime-öğretime başladılar, bu güzel eserin Güneysu'ya, Rize'ye, eğitim gören tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.


Bugün aynı törenle Hopa'da yapımı tamamlanan Hopa Anadolu İHL'nin de resmî açılışını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli, kütüphanesi, yemekhanesi, 4 laboratuvarı, 2 toplantı salonu, müzik, resim odaları ve 320 kişilik spor salonuyla bu okulda da şu anda 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Hopa Anadolu İHL'ye yapılan canlı bağlantı ile okulu vatandaşlara anlatarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işadamı Kazancı'ya plaket


Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve diğer ilgililer katıldı.


Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ali Metin Kazancı'ya plaket verdi. Okul ile ilgili ziyarette, yetkililerden bilgi alan Erdoğan, Arapça dersine girdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Okuldan ayrılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Osmanlı Derneği üyelerince üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan Konağı" yazan iki katlı, eski Osmanlı evi maketi hediye edildi.



TOKİ Haber


Geri Dön