Kent Haberleri

Güngören Millet Bahçesi planları onaylandı! 

TOKİ'nin İstanbul Güngören Millet Bahçesi için hazırladığı imar planları bugün askıya çıkarıldı. Millet Bahçesi kapsamında, 34 bin metrekarelik araziye yapılacak millet bahçesinde, millet kıraathanesi, ibadethane, sanat atölyeleri, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları yapılacak...

TOKİ'nin İstanbul Güngören Millet Bahçesi için hazırladığı imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Plana göre 34 bin metrekarelik araziye inşa edilecek millet bahçesinde, millet kıraathanesi, ibadethane, sanat atölyeleri, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları, meydanlar bulunacak.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Güngören Millet Bahçesi'nin imar planlarını 25 Mart 2020 tarihinde onaylayarak 6 Nisan'da askıya çıkardı.

TOKİ tarafından hazırlanan planın açıklama raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, “Güngören Millet Bahçesi Projesi” yapılmak üzere yatırım programına alınan Güngören Merkez Mahallesi'ndeki üç ayrı parselden oluşan toplam 34 bin metrekarelik alanın imar planı düzenlendi. 

Parseller Maliye Hazinesi ve Güngören Belediyesi mülkiyetinde yer alıyor. Hazine mülkiyetindeki parsellerin tahsisi 2 yıllık ön izin ile Güngören Belediye Başkanlığı'na gerçekleştirildi. 

Ön izin süresi içinde plan, proje, yapım gibi iş ve işlemlerin TOKİ tarafından, alandaki yıkım işlemlerinin ise Güngören Belediye Başkanlığı tarafında yapılacak. 

EĞİTİM VE SPOR FONKSİYONLARI İPTAL

Yeni plan ile “millet bahçesi” ilan edilen parsellerin 6 bin metrekaresinin daha önce “eğitim alanı” fonksiyonu,  28 bin metrekaresinin de “spor alanı” işlevi bulunuyordu.

Spor alanında bulunan 15 Temmuz Stadı Yahya Baş Tesisleri geçtiğimiz aylarda millet bahçesi projesi sebebiyle yıkım yapılmıştı.

Yeni planda iptal edilen ve boş durumdaki  “eğitim alanına” karşılık eşdeğer alan ayrılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi. 

MİLLET BAHÇESİNDE HANGİ YAPILAR YER ALACAK?

Yeni plana göre millet bahçesinde; sergi-balo salonu, kütüphane, çay ocağı gibi kullanımları içeren millet kıraathanesi ile ibadethane, sanat atölyeleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş-koşu-bisiklet yolları, tenis-basketbol, voleybol gibi spor alanları, tematik bahçeler, meydanlar, toplanma alanları, çeşmeler, açık hava sineması, etkinlik çayırı ve gösteri alanları yapılacak. 

YÜKSEKLİK EN ÇOK 2 KAT

Millet bahçesinde yapılacak projelerin inşaat hakkı yani emsali 0.15 olarak düzenlendi. Yükseklik de en çok 2 kat yapılacak. Kamuya hizmet üzere millet bahçesine zemin altı katlı otopark yapılacak ve emsal hesabı kapsamında olmayacak.

AFET TOPLANMA ALANI

Millet bahçesinde zemin altı ve üstünde yer alan yapı, tesis veya açık alanlar olağanüstü durumlarda afet toplanma ve geçici barınma bölgesi olarak da kullanılabilecek.

Çinçindere Caddesi'nin doğusu ve batısında konumlanan Millet Bahçesi yaya köprüsü ile birbirine bağlanacak.

Güngören Millet Bahçesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!