02 / 05 / 2024

Güngören'e alternatif tünel inşa edilecek!

Güngören'e alternatif tünel inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güngören'de D-100 ve TEM'e alternatif olarak inşa edeceğimiz yeni bir tünelle trafiği rahatlatıyoruz. Bu sayede Güngörenliler, E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşabilecek." diye konuştu. 



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Köyiçi Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda gerçekleşen Güngören mitingde, son 17 yılda "millete tepeden bakan kibir kuleleri"ni yıktıklarını, Türk demokrasisinin üstünden vesayetin gölgesini kaldırdıklarını, pek çok zorluğun, problemin ve bir çok darbe teşebbüsünün üstesinden geldiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, İstanbul'a ve Türkiye'ye olan sevdalarını yatırımlarla ispat ettiklerini söyleyerek, katılımcılara İstanbul'a yapılan yatırımlara ilişkin bir video izletti. 

Erdoğan, "CHP, çöp, çukur, çamur, pislik... İnşallah nasıl 94'te bunlara dersi verdiyseniz, CHP'de olan yerlerde yine bu dersler verilecek. Ankaramıza, İstanbulumuza, İzmirimize inşallah bu defa farklı sahip çıkacağız. Büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak inşallah bu adımı atacağız." dedi.

Güngören'deki yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Bakırköy, İDO, Bağcılar, Kirazlı Metro Hattı'nın yapımına devam ediyoruz. Belediye hizmet binası ve 270 araçlık zemin altı otoparkının yapımı sürüyor. Güngören Mezbahanesi'ni, nikah salonu, kültür ve spor merkeziyle 176 araç kapasiteli otoparka dönüştürüyoruz. Merter Moda merkez cadde ve sokakları düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Güngören'de D-100 ve TEM'e alternatif olarak inşa edeceğimiz yeni bir tünelle trafiği rahatlatıyoruz. Bu sayede Güngörenliler, E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna ulaşabilecek. Bayrampaşa-Esenler Hal Kavşağı ile Güngören-Esenler Çinçin Deresi Yolu Tüneli alternatif bir güzergah oluşturacak. İlçemize 5 bin 719 araç kapasiteli yeni otoparklar kazandıracağız. Merter'e aktarma merkezi kuracağız. İstanbul'u saracak olan yeşil ağa, Güngören de Zeytinburnu, Eyüpsultan koridoruyla dahil olacak. Tozkoparan, Gençosman ve Abdurrahman Nafiz Gürman mahallelerinden geçecek yeşil koridorla ilçemiz 82 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. Güngören Meydanı ve çevresini kapsayan büyük bir alanda düzenleme yapacağız. İlçemize bir millet bahçesi, millet kıraathanesi ve gençlik merkezi kazandıracağız. Sanayi Mahallemizde 30 bin metrekarelik bir alanda ata sporlarımızın yaşatılacağı etnospor merkezi kuracağız."


Geri Dön