03 / 05 / 2024

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.



Hem yaz sezonunun açılması hem de Ramazan Bayramı’nın da gelmesiyle beraber tatil için otel rezervasyonları giderek artarken, otelde yer bulamayan vatandaşlar günübirlik konutlara yöneldi. Son dönemlerde pek çok düzenlemenin yapıldığı günlük evlerde ilan sayısı da buna paralel şekilde azalma gösterdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre devletin devreye almış olduğu yaptırımlar yararlı olurken, evini kiraya verenler de daha dikkatli davranmaya başladı. Fakat bunun yanında, müşteri çekmek için sahte ilan koyan, düşük fiyatlarla vatandaşı manipüle etmek isteyen konut sahiplerinin de sayısı da bir hayli fazla.

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!


TELEFONDA ÜCRET DEĞİŞİYOR

Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto'nun haberine göre söz konusu bu ilan sitelerine kiralık konut ilanı koyan bazı emlakçılar, aldatma yöntemlerine başvuruyor. İnternette en sık kullanılan emlak platformlarındaki günlük konutlara bakıldığı zaman talep edilen ücretlerin piyasa ortalamasının çok gerisinde olduğu belirtiliyor. Herhangi bir lokasyonda konutlara bakıldığı zaman günlüğüne 300-500 Türk Lirası gibi rakamlar dikkat çekiyor. Halbuki kiralık günlük konutlarda ortalama ücret 2-3 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Söz konusu bu ilana tıklayıp fiyatı gördüğümüzde hemen satıcıyla iletişime geçtik. Telefonda ise, bu rakamın aslında saatlik olduğunu kaydederek, pazarlığa başlıyorlar. Bazıları da rakamın güncel olmadığını yeni ücretin siteye girilmediğini belirtiyor.


MARKETTEKİ ETİKET MANTIĞIYLA AYNI DURUM

Bazı emlakçılar da düşük fiyatlı ilanlarla fırsatçılık yapıp müşteri çekmeye çalışıyor. Ramazan Bayramı'nda son dakika tatil kararı vererek yer bulamayan vatandaşlar da bu durumu kabul etmek zorunda kalıyor. Tüketicilerin ilanların ekran resimlerini alarak hakkını araması gerekiyor. Söz konusu bu durumla ilgili olarak internette çok fazla şikayet var. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Günlük olan konuta bir fiyat yazıyorsa günlüktür. Aylık veya saatlik değildir. Tüketici fiyat uyuşmazlığı halinde ekran görüntüsü alarak, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapabilir. Etiket fiyat kanuna göre belirtilmiş olan fiyatın doğru olması gerekli. Markette alınmış olan bir ürünün etiketinde yazılı olan fiyat geçerliyse aynı şey internet platformlarındaki ilanlarda da geçerlidir” diye konuştu.

 

1934 yılında arsa, arazi ve konutlar için ödenmeyen tüm vergiler alınmaya başlanmış!

İslam Memiş'ten gram altın için bir yeni tahmin daha geldi! Hemen bu rakama bakın!

SSK ve Bağ-kur emeklilerine zam kapısı açıldı! Kök maaşlara zam geliyor! 


Geri Dön