28 / 04 / 2024

Gurabahane-i Laklakan 15 Ocak günü açılacak!

Gurabahane-i Laklakan 15 Ocak günü açılacak!

Bursa'da kurulan Gurabahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi), yeni yüzüyle 15 Ocak Cuma günü açılacak.



Bursa'da, 19. yüzyılda başta leylekler olmak üzere göçmen kuşların bakım ve tedavisinin yapılması amacıyla kurulan Gurabahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi), yeni yüzüyle 15 Ocak Cuma günü açılacak.

Türkiye'nin ilk hayvan hastanesi olma özelliği taşıyan Gurabahane-i Laklakan, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) girişimleriyle yeniden hayat buldu.

Ünlü edebiyatçı Ahmet Haşim'in, "Bilmem Bursa'yı gezerken gördünüz mü? Haffaflar Çarşısı'nın ortasında bir meydan var. Bu meydan malul hayvanların düşkünler yurdudur. Kanadı, bacağı kırık leylekler, bunamış kargalar halkın sadakasıyla yaşarlar" diye anlattığı Düşkün Leylekler Evi, bodrum katıyla birlikte 3 kattan oluşuyor.

"Ecdadın hayvan sevgisini gösteren dünyanın ilk ve tek hayvan hastanesi" yönünde tanımlanan binanın bir bölümünde hayvanlar tedavi edilecek, bir bölümü fotoğraf sanatçılarına ait olacak.

Yapılan çalışmalarla günümüze kazandırılan 19. yüzyılda Osmanlılar'ın kurduğu Gurabahane-i Laklakan, yeni yüzüyle 15 Ocak Cuma günü törenle açılacak.
AA


Geri Dön