29 / 04 / 2024

Güral Afyon Termal Otel, faaliyete geçmeye hazırlanıyor

Güral Afyon Termal Otel, faaliyete geçmeye hazırlanıyor

50 milyon $ yatırımla faaliyete geçmeye hazırlanan Güral Afyon Termal, şehri sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirecek



Porselen ve seramik üretiminde dünya markası haline gelen Kütahya Porselen'in Afyon'da yaptığı ve 50 milyon dolarlık bütçeyle bölgenin en büyük oteli Güral Afyon Termal Otel, Avrupalı turistleri çekmeye hazırlanıyor. Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Hediye Güral, bittiği zaman 500 kişilik istihdam sağlayacak olan otelin hem iş toplantıları hem de masaj ve kaplıca hizmeti de vereceğini söyledi.

5 YILDIZLI 425 ODALI

5 yıldızlı ve 425 oda kapasiteli otelde bin kişilik konferans salonu, 10 workshop salonuna sahip olduğunu belirten Güral, bunların yanı sıra SPA, termal kür merkezi, aquapark ve açık yüzme havuzunun yer aldığını söyledi. Yabancıların hem sağlık hem de kültür turizmi için Afyon'a getirilmesini sağlayacaklarını vurgulayan Güral “Bazı hastaneler, paket check-up turları yapıyor. Yabancılar hem Türkiye'ye gelip kontrollerini yapıyorlar hem de tatillerini... Biz de hem termal hizmeti verip, hem de tatillerini geçirebilecekleri bir yer hazırlıyoruz” dedi.

Masaj uzmanı kanseri fark etti

Güral, grubun bir diğer oteli Güral Sapanca'da yaşadıkları bir anekdotu şöyle anlattı: “Bir masaj uzmanımız, bir hanımın bacağında bir yumru tespit etti. Bunun üzerine müşterimiz doktora gitmiş ve cilt kanseri olduğu erken dönemde teşhis edilmiş, tedavi sonrası iyileşti. Bize de bir teşekkür mail'i atmış.” 
Star-İbrahim Acar


Geri Dön