05 / 05 / 2024

Gürallar Samsun ve Afyonda otel yapıyor

Gürallar Samsun ve Afyonda otel yapıyor

Sapanca, Tekirova ve Harlekte Güral markasıyla 3 oteli bulunan Güral ailesi, Samsuna kongre, Afyona ise termal otel açmaya hazırlanıyor



Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 46 milyon dolar yatırım maliyeti ve 426 odası olan Afyondaki otelin Ramazan Bayramında kapılarını açacağını söyledi. Afyon bölgesindeki potansiyel nedeniyle bu gibi büyük yatırımların önem taşıdığını ifade eden Güral, Samsundaki kongre oteli hakkında şu bilgileri verdi:

Sapancadaki otelimizde olduğu gibi burası da kamu arazisiydi, tahsis işlemleri bitmek üzere. Yakında inşaat başlayacak. 1.500 kişi kapasiteli kongre oteli bölgenin ihtiyacı doğrultusunda inşa ediliyor. Bölgede tesislerin eksik olması ile kapasite kullanılamıyordu. Bu otelin de yatırımı 60 milyon doları bulur. Hizmet sektörü istihdamın çok yüksek olduğu alanların başında geliyor. Her şekilde geliştirilmesi gerekiyor.

Demokrasi yoksa gitmeyiz
Güral, yurtdışı otel yatırımı planlarının henüz olmadığını ancak yatırımın gündeme gelmesi halinde ülkesel riskin olmadığı bölgeleri tercih edeceklerini ifade ederek, Demokrasi olmayan yere gitmeyiz dedi. Nafi Güral, Güral ailesine ait 17 fabrikada 6 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.
Milliyet/Beste Önkol


Geri Dön