02 / 05 / 2024

Gurbetçiler inşaat sektörünü canlandırdı!

Gurbetçiler inşaat sektörünü canlandırdı!

Grup Avenir Türkiye Direktörü İbrahim Arık, sektörle ilgili konuştu. Gurbetçilerin emlak piyasısını canlandırdığını belirten Arık, "3 aylık projemizin yüzde 65'ini bu sezonda sattık" şeklinde konuştu.



Grup Avenir Türkiye Direktörü İbrahim Arık, inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gurbetçilerin gelmesiyle beraber inşaat sektörünün canlandığını söyleyen Arık, "3 aylık projemizin yüzde 65'ini bu sezonda sattık" diye konuştu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, yaz sezonunda gurbetçilerin gelmesiyle emlak sektörünün canlandığını belirten Arık, sezonda Grup Avenir'e de ilginin yoğun olduğunu vurguladı.

Doların ve euronun artmasıyla Türkiye'de yaşayan vatandaşların konut taleplerinin düştüğünü ama gurbetçi vatandaşlar için arttığını belirten Arık, "Gurbetçilerin birçoğu geri döndü. Çok az kişi Kayseri'de kaldı. Sezon çok yoğun geçti. Bizim firmamıza talep çok ciddi oranda oldu. Bu sektördeki analizimiz de sezonun yoğun geçtiği doğrultusundadır. Euro ve doların artması bu işi tetiklemiş durumdadır. Türkiye'de de vatandaşların talepleri düşmüş durumda. Faizlerin çok yüksek olması ve maliyetlerin çok ciddi anlamda artmasından dolayı talep düşmüş durumda ama gurbetçilerde tam tersi bir durum mevcut oldu. Euro'nun artmasını değerlendiren gurbetçilerimizin talebi çok yüksek oldu. Bizim satışlarımızda çok iyi geçti. Gurbetçilerimiz peşinatı yüksek tuttu ve daireleri peşin olarak aldı. Gurbetçilerimizin bu sene ciddi anlamda etkisi oldu. Devamlılığı noktasında da kurun bu şekilde devam etmesini değerlendirirsek, yılsonuna kadar gurbetçilerin talepleri devam edecektir" dedi.
 


Geri Dön