27 / 04 / 2024

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Gurbetçilere 'konut kredisi' kolaylığı!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alıp alamayacağı araştırılıyor. Peki gurbetçiler konut kredisi kullanabilir mi? Yurt dışında yaşayanlar hangi şartlarda kredi kullanabilecekler? İşte tüm merak edilenler...



Uzun zamandır yurt dışında ikamet eden gurbetçiler, Türkiye’den konut alarak buraya yerleşmeyi hayal ediyor. Ancak maddi olarak ev alacak durumu olmayan gurbetçiler konut kredisi kullanıp kullanamayacağıyla ilgili araştırmalarda bulunuyor.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN MORTGEGE KREDİSİ

Eko Gündem'den Ceyhun Köseoğlu'nun haberine göre; yurt dışında yaşayan gurbetçiler Türkiye’den konut kredisi kullanıp ev alabiliyor. Dünyanın her neresindeki ülkesinde yaşıyor olursa olsun, Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen gurbetçiler için hazırlanan özel konut kredisi paketlerinden yararlanıp ev sahibi olunabiliyor. Ancak bankaların hazırladığı bu özel konut kredisi paketlerinin bazı özel koşulları olunabiliyor.

GURBETÇİYE KONUT KREDİSİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

Türkiye’dek bulunan bankalardan konut kredisi kullanabilmesi için öncelikle yurt dışında yaşıyor olsa dahi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için Türkiye’nin verdiği yabancı kimlik numarası da geçerli oluyor. Konut kredisi kullanmak için;
• Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı,
• Vergi kimlik numarası,
• Nüfus cüzdanı yoksa pasaport,
• Alınacak konuta ait kat irtifakı veya kat mülkiyeti tapusu,
• Yurt dışında yaşadığı ikamet adresi,
• Çalıştığı ülkedeki gelir belgesi,
• Varsa en az üç aylık kredi kart ekstresi gibi belgeler isteniyor.

ÖZEL KONUT PROJELERİ

Bankalar, yurt dışında yaşayan gurbetçiler için tamamlanan veya proje aşamasında yer alan özel projeler için konut kredisi kullanılabiliyor. Projelerden konut almak isteyen gurbetçiler bankalardan rahatlıkla konut kredisi çekebiliyor. Şunu da unutmamak gerekir ki bankaların verdiği mortgege kredisi yalnızca gerçek kişiler için verilmekte olup tüzel kişilere kullandırılmıyor.

MORTGEGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgege kredisi ile bankalar müşterilerine uzun vadeli kredi fırsatı sunuyor. Bu vadeler 12 ay ile 240 arasında değişiyor. Banka verdiği kredi için teminat olarak, satın alınan konutu ödemeler tamamlanana kadar ipotek altına alınıyor. Bu kredi sistemine de mortgege kredisi ismi veriliyor.

2020 Mayıs sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Konut kredisiyle ev almayı düşünenler dikkat!


Geri Dön