04 / 10 / 2024

Gurbetçi Mortgage Faizleri

Gurbetçi Mortgage Faizleri

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye’den konut kredisi kullanarak ev alıp alamayacağı araştırılıyor. Peki gurbetçiler konut kredisi kullanabilir mi? Yurt dışında yaşayanlar hangi şartlarda kredi kullanabilecekler? İşte tüm merak edilenler...

Amerika'da mortgage faizleri 1,5 yılın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 6,43'ten yüzde 6,29'a düşerken, Şubat 2023'ten bu yana en düşük seviye olduğu kaydedildi. 

Mağdur ev sahibi arabasında pankartla gezdi: 5 aydır kiramı ödemiyor, hakkım olanı istiyorum! 

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırıldı ancak ev sahipleri ile kiracı sorunları bitmedi. Kirada evi olan bir gurbetçi, kirasını alamadığına ilişkin bir pankartla Ankara sokaklarında dolaştı. İşte ayrıntılar...

1 milyon TL'nin aylık getirisi ağızları açık bıraktı! İşte banka banka mevduat faizleri!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi yüzde 50'de sabit tutmasından sonra pek çok kişi de bankaların mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. İşte banka banka o oranlar 27 Ağustos 2024…

ABD'de mortgage faizleri ve başvuruları düşüş yaşadı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 6,54'ten yüzde 6,50'ye inerken, mortgage başvuruları da yüzde 10,1 azaldığı kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular da arttı...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,54'e gerilerken, mortgage başvuruları yüzde 16,8 arttığı kaydedildi.

ABD’de mortgage faizleri 4 ayın en düşük seviyesine kadar indi

ABD'de mortgage başvurularının yükseldiği kaydedildi ve 30 senelik faiz marttan bu yana en düşük seviyeye kadar inmiş oldu. ABD'de mortgage kredilerinde 30 yıllık faiz oranları mart ayından bu zamana kadar en düşük seviyesine geldiği belirtildi. 

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e kadar çıkarken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Mevduat faizi oranları sorgulama 2024! Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor?

Dün Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Banka 500 baz puan artırarak, mevduat faizlerini de değiştirdi. Mevduat faizleri değişti! Hangi banka, ne kadar mevduat faizi veriyor? Mevduat faizi oranları sorgulama 2024!

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Gurbetçi Mortgage Faizleri Haberi

Gurbetçi Mortgage Faizleri

Uzun zamandır yurt dışında ikamet eden gurbetçiler, Türkiye’den konut alarak buraya yerleşmeyi hayal ediyor. Ancak maddi olarak ev alacak durumu olmayan gurbetçiler konut kredisi kullanıp kullanamayacağıyla ilgili araştırmalarda bulunuyor.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN MORTGEGE KREDİSİ

Eko Gündem'den Ceyhun Köseoğlu'nun haberine göre; yurt dışında yaşayan gurbetçiler Türkiye’den konut kredisi kullanıp ev alabiliyor. Dünyanın her neresindeki ülkesinde yaşıyor olursa olsun, Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen gurbetçiler için hazırlanan özel konut kredisi paketlerinden yararlanıp ev sahibi olunabiliyor. Ancak bankaların hazırladığı bu özel konut kredisi paketlerinin bazı özel koşulları olunabiliyor.

GURBETÇİYE KONUT KREDİSİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

Türkiye’dek bulunan bankalardan konut kredisi kullanabilmesi için öncelikle yurt dışında yaşıyor olsa dahi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için Türkiye’nin verdiği yabancı kimlik numarası da...