28 / 04 / 2024

Gürçeşme'deki moloz yığınları görüntü kirliliği yaratıyor!

Gürçeşme'deki moloz yığınları görüntü kirliliği yaratıyor!

Yenigün İzmir'in haberine göre; Kadifekale ve Gürçeşme bölgelerinde jeolojik açıdan sakıncalı bulunan heyelan bölgesinde 2011 yılında yapılan yıkım çalışmaları ardından kalan molozlar kaldırılmayınca ortaya yıkıntı bir görüntü çıktı.



GÜRCEŞME Çarpık kentleşme ve heyelan bölgesi olması nedeniyle 2011 yılında boşaltılarak yıkılan Gürçeşme'de molozlar olduğu yerde bekliyor. Bölgede ise ağaçlandırılma hâlâ yapılmadı. Kadifekale ve Gürçeşme bölgelerinde jeolojik açıdan sakıncalı bulunan heyelan bölgesinde 2011 yılında yapılan yıkım çalışmaları ardından kalan molozlar kaldırılmayınca ortaya yıkıntı bir görüntü çıktı. Çarpık kentleşmenin örneği mahallede Uzundere Toplu Konutlan'nda yer gösterilen sahipleri tarafından terk edilerek belediyenin yıkması için hazırlanan bölgede temelden yıkım yapılmadığı için toprak ağaçlandırılmaya da hazırlanamadı. 120 yapının yıkıldığı alanda görsel kirliliğin yanısıra toprak kayması riskinin de devam ettiği bölgede,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ni yaptığı yıkım çalışması tamamlanmadığı için ağaçlandırma yapılamıyor. Bu nedenle de heyelan riskinin azalmadığını kaydeden bölge sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başladığı işi bitirmesini istediklerini ifade etti. Vatandaşlar, "Bölgede kentsel dönüşümün de gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi. 2011 yılında boşaltılan evlerin evsizler tarafından kullanılmaması amacıyla üst kısımları belediye tarafından kamulaştırarak yıkımına başlanmış, bölgenin 2012 Ocak ayından önce temelden yıkılarak ağaçlandırılacağı belirtilmişti. 


Aynı şekilde Kadifekale bölgesinde de heyelan tehlikesi nedeniyle yapılan yıkım çalışmasının kalıntıları yerinde duruyor. Bölge sakinleri yıkıntıların kendileri açısından tehlike yarattığını öne sürüyor. 


Yenigün İzmir


Geri Dön