27 / 04 / 2024

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açılıyor!

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açılıyor!

Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açıyor.



TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen ve 9 Eylül 2017 yılında temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin içerisinde yer alan Gürsel Aksel Stadı, bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla açılıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; Göztepe Spor Kulübü ve  İzmir  yeni bir spor ve yaşam merkezine kavuşacak olmanın heyecanına sahip. Türk futbolunun çınarı Göztepe'nin 95 yıllık tarihindeki ilk evi olacak Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılışına dönemin Başbakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katılacak. Spor, iş ve siyaset dünyasından birçok kişi de Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde olacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de, Göztepe'nin eski kulübü Beşiktaş'la oynayacağı karşılaşmada yeni statta bulunacak.

Göztepe'nin yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Türkiye ve Avrupa'da birçok ilki içerisinde bulunacak. Kulübün eski Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilip 34 dönüm alan ve toplam 100 bin metrekare kapalı alanı kapsayan tesis, 218 milyon 900 bin TL'ye inşa edildi.

Stadın altında 400 araçlık 2 katlı otopark alanı yer alırken, 39 loca, kafeler, restoranlar, ticari alanlar, kulüp ve oyuncak müzeleri, sağlık merkezi ve fitness salonları da halkın kullanımına açılacak. Zemini hibrit çim olan statta led stadyum aydınlatmaları bulunacak.

Stadın çatısı ise eşi benzeri bulunmayan bir konseptte yapıldı. Çatıda ülkemizde ilk olan 600 metrelik yürüyüş parkuru oluşturuldu. Ayakta seyirci uygulamasının faaliyete geçmesiyle Beşiktaş maçı sonrası stat kapasitesi 20 bin 56'dan 25 bine çıkacak. Stadın ticari alanları, müzeleri ve sağlık merkezi ise önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.
 


Geri Dön