27 / 04 / 2024

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi açıldı!

Göztepe'nin yeni stadı Gürel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açtı...



TOKİ tarafından 9 Eylül 2017'de temeli atılan ve 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin içerisinde bulunan Gürsel Aksel Stadı, bugün ilk maçla açıldı. 

Göztepe Spor Kulübü ve  İzmir   yeni spor ve yaşam merkezine, bugün Göztepe-Beşiktaş maçıyla kavuştu. Göztepe, Beşiktaş'ı yeni stadı Gürsel Aksel'de konuk etti. 

Göztepe'nin yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Türkiye ve Avrupa'da birçok ilki içerisinde bulunduruyor. Kulübün eski Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerinde yapılan 34 dönüm alanı kaplayan ve toplam 100 bin metrekare kapalı alanı olan tesis, 218 milyon 900 bin liraya inşa edildi.

Stadın çatısı benzersiz bir konseptte yapıldı. Çatıda ülkemizde ilk olan 600 metrelik yürüyüş parkuru bulunuyor. Ayakta seyirci uygulamasının faaliyete geçmesiyle Beşiktaş maçı sonrası stat kapasitesi 20 bin 56'dan 25 bine yükseltilecek. 

Stadın altında 400 araçlık 2 katlı otopark alanı bulunurken, 39 loca, kafeler,  ticari alanlar, restoranlar, oyuncak müzeleri ve kulüp, sağlık merkezi ve fitness salonları da halkın kullanımına açık olarak kullanılacak. Zemini hibrit çim olan statta led stadyum aydınlatmaları bulunuyor.

Stadın ticari alanları, müzeleri ve sağlık merkezi ise önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanıyor.

Mehmet Sepil: Biz sadece stadı açıyoruz, tesisi açmıyoruz!

Gürsel Aksel Stadı'nın kapasitesi 25 bin 35'e çıkacak!


Geri Dön