26 / 06 / 2024

Gürültü kirliliğine ses perdesi son verecek!

Gürültü kirliliğine ses perdesi son verecek!

Esra Boğazlıyan, Habertürk Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Ses perdesi şart! " başlıklı yazıyı yazdı. Boğazlıyan, kaleme aldığı yazısında gürültü kirliliğini ve gürültü kirliliğinden korunmada alternatif olabilecek ses perdesine değindi...



ÖNCEKİ gün, Boğaz'daki gürültü kbusunun hortladığnı dile getirmiştik. Geçen yaz sıkı denetimler sayesinde ses kirliliğinin önüne geçildiğini, fakat kontrollerin azalmasıyla birlikte yine başa dönüldüğünü, eğlence mekanlarının yine bangır bangır olduğunu yazmıştık. İşte bu haberimizin ardından gürültü kirliliğinden mustarip olan İstanbullulardan çok sayıda mesaj aldık. Sadece Boğaz hattında oturanlar değil, otoyolların çevresindeki, köprülerin altındaki yerleşim birimlerinde yaşayanlar da 'Yetti artık' diye feryat ediyordu.

SONU GELMEYEN EZİYET
Gerçi otoyollardan yayılan gürültüyü daha önce defalarca gündeme taşımış, özellikle de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayağındaki mahallelerden yükselen isyanı yansıtmıştık ama şu günlerde o kadar yoğun şikayetler var ki konuyu bir kez. daha manşete taşımak farz oldu.

Acil Şikayet Hattı'na gelen çarpıcı bir mesajı, yetkililerin dikkatine sunuyoruz...

"Gürültü kirliliği özellikle yazın gündeme geliyor. Boğaz'daki gece kulüplerinden yükselen müzik sesi nedeniyle... Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri de yazın Boğaz'da denetimler yapıyor, müzik yayınına sınırlama getiriliyor. iyi güzel de gürültü sadece Boğaz'da mı var Ya otoyolların çevresindeki ses kirliliğine ne demeli Neden kimse otoyollar ve köprülerdeki gürültüyü azaltmak için ciddi adımlar atmıyor Bazı yerlerde yol kenarlarına ses perdeleri yerleştiriliyor. Ancak bu uygulama nedense yaygmlaştırılmıyor. Otoyolların çevresinde yaşayanlar sonu gelmeyen bir eziyete mahkum ediliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinin en az Boğaz'daki gürültü kirliliği kadar otoyollardaki ses problemiyle de ilgilenmesini, çözüm üretmesini istiyoruz. Zira araçların yarattığı uğultuyla yaşamak dayanılır gibi değil."

Sokak eğlencelerine ne demeli!

SÖZ gürültü kirliliğinden açılmışken, sokak eğlencelerinden de bahsetmeden olmaz. Zira mahalle aralarında yapılan davullu zurnalı etkinlikler, düğünler de İstanbulluları canından bezdiriyor. İşte Kağıthane'de oturan bir okuyucumuzun isyanı... "Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi'nde oturuyorum. Birkaç yüz metre yakınımızda Kuştepe Mahallesi var ve bölgede sürekli sokak eğlenceleri düzenleniyor. Saat 01.00'e kadar şarkılı türkülü eğlenceler devam ediyor. Uyuyamıyoruz."
Habertürk/Esra Boğazlıyan


Geri Dön