29 / 04 / 2024

Güzelbahçe'ye 9 yılda 28.5 milyon lira yatırım yapıldı!

Güzelbahçe'ye 9 yılda 28.5 milyon lira yatırım yapıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi'nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Tahtacı Kültürevi törenle hizmete açıldı...



Güzelbahçe Yaka Mahallesi'ndeki Kültürevi'nin açılış törenine İzmirliler ve Güzelbahçe halkı ilgi gösterdi. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004-2013 yılları arasında Güzelbahçe ilçesine 28 milyon ^ 500 bin TL yatırım yapıldığını, 9 yılda ilçenin ihtiyaçlarının büyük bölümünün karşılandığını söyledi. 


Yapımı süren kültür merkezi, kapalı otopark ve pazaryeri inşaatı için verilen desteklerle birlikte ilçe için harcanan miktarın 45 milyon lirayı bulduğunu ifade etti. 


ŞAİBELİ İHALE YOK Kocaoğlu, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin 4. faz proje çalışmalarında kullanılacak borulara ilişkin oluşan spekülasyonlara da değindi. Projenin kendi alanında Türkiye'nin en büyük çalışmalarından biri olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, hem Salih Esen'i hem de projeyle ilgili uzmanları dinlediğini, kullanılacak boru tipine böyle karar verildiğini söyledi. Projenin özelliği nedeniyle en dayanıklı boru tipinin seçildiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Adrese teslim ihale yapmadığımız, müfettiş ordusu tarafından adliyede, Salon, kütüphane, aşevi... 


Yaka Mahallesi'nde izmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 741 metrekarelik arazi üzerine, halkın da bağışlarıyla inşa edilen üç katlı modern Kültürevi'nde konferans salonu, kütüphane, müze, aşevi, mutfak, muhtarlık ofisi ve gasilhane yer alıyor. 

mahkemede tescil edildi. 


Biz onu bilmiyoruz, beceremiyoruz. Herkesin bir ahlak terazisi var. Bizimkinden adrese teslim ihale çıkmıyor. Sen yıllardır bu kentin sanayicisi olarak bunu bilmiyor musun, yoksa başka bir amaç mı güdüyorsun?" diye konuştu. 

DOĞRUYA DOĞRU DE Kocaoğlu, geçmiş dönemde alışveriş merkezi olarak kullanılan Alsancak'taki bir araziyle ilgili tartışmalara da değindi. Her biri 2900 metrekare büyüklüğünde ortasından geçen yolla ayrılan iki ayrı arsaya ilişkin, arazi sahibi tarafından sunulan bir bölümünün kamuya devredilmesi karşılığı buradaki imar hakkının kalan bölümde kullanılması teklifini kabul ettiklerini söyledi. Alsancak gibi değerli bir bölgede 2900 metrekare bir yeşil alan yaratmanın halk adına kazanç olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Alsancak'ta her kim '6 bin metrekare arsamın 3 bin metresini kamuya veriyorum. Burada sadece otopark ve yeşil alan yapılabilir'diye veriyorsa, o 3 bin metrekaredeki imar hakkını öbür 3 bin metrekarede kullanma iznini vereceğimizi ben buradan ilan ediyorum. 


Burada bile öküzün altında buzağı aranması söz konusu. Aka kara diyerek, doğruya yanlış diyerek, yanlışı da doğruymuş gibi empoze ederek siyaset yapılacak. 


Önümüzdeki günlerde bunlara hazırlıklı olmalıyız. Biz uyanık olmak zorundayız." Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise temeli 2 Temmuz'da atılan Tahtacı Kültürevi'ni  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle dört ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak Muharrem Ayı'na yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. 

İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki araziyi kendilerine tahsis etmesinin ardından çalışmalara hemen başla^ dıklarmı belirterek, "Her gittiğimde Büyükşehir Belediye Başkanıma ulaştmı. 


Her gittiğimde istediğimi aldım. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Güzelbahçe Belediyesi'nin birçok projesine de destek olduğunu dile getiren Mustafa İnce, "Esas büyük projemiz Giizelbahçe'de kültür merkeziyle birlikte ilk kapalı otopark ve kapalı pazaryerlerini ilçeye kazandırmaktır" dedi. Kültür merkezinin 10 milyon 500 bin liralık maliyetinin yüzde 8 5'inin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığım da hatırlatan İnce şöyle devanı etti: "Bütün bu projelerimiz Aziz Kocaoğlu-Mustafa İnce işbirliği ile devam ediyor, devam edecek. Biz yola Aziz Kocaoğlu ile devam etmek istiyoruz. Saym Başkanım sizinle başladığımız kültür merkezi, kapalı otopark, kapalı pazaryerini sizinle açmak istiyoruz. Deniz taşımacılığını da sizinle başlatmak istiyoruz." 


Günboyu


Geri Dön