01 / 05 / 2024

Güzin Ervardar: Konut fiyatlarında son fırsatlar!

Güzin Ervardar: Konut fiyatlarında son fırsatlar!

Beşyıldız Yuvataş İnşaat'ın Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, krizden dolayı sabitlenen ya da düşürülen konut fiyatlarının tüketiciler için son fırsatlar olduğunu belirtti



Ekim ayından beri Türkiye'yi de etkisi altına alan global krizin etkilediği sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini, bu yüzden de stoklarda artma olduğunu dile getiren Güzin Ervardar düşüncelerini, "Yaşanılan olağanüstü dönemden dolayı firmalar fiyatlarına artan maliyetlerini yansıtamadıkları gibi ya fiyatlarını sabit tuttular, ya da indirim yoluna gittiler. Ayrıca tüketiciyi cesaretlendirmek için çok uygun şartlar içeren ödeme koşulları da sundular. Kriz ortamının getirdiği, iş hayatındaki belirsizlikten ötürü tüketiciler sağlanan tüm olanaklara rağmen çekimser kalmayı tercih etti. Fakat ne olursa olsun, Türk insanı için emlak her zaman en iyi yatırım aracı olmuştur."

"Maliyetler kırılma noktasına geldi"

Seçim sonrasında, piyasalardaki bir miktar rahatlama ve KDV indiriminin getirdiği rüzgar ile tüketiciler tekrar emlak ile ilgilenmeye başladı. Bu doğal bir süreçtir çünkü en azından ihtiyaç amaçlı talepler çok ta ötelenemez. Fakat krizden dolayı oluşan güvensizlik ortamının dağılmaya başlaması ile tekrar gayrimenkul ile ilgilenen tüketicilerin satın alma kararlarını daha çabuk vermesini öneriyorum. Çünkü uzun bir süre artan maliyetlere direnen firmalar artık kırılma noktasına geldi. Bu yüzden de önümüzdeki günlerde tüm firmalar artan maliyetlerini fiyatlarına yansıtmak durumunda kalacak. Yavaş yavaş tekrar hareket kazanan emlak sektöründe, uygun fiyat ve ödeme koşullarında son dönemleri yaşadığımızı söylemek isterim. Tüketicilerin bu koşullarda ve fiyatlarda, satın alma kararlarını vakit kaybetmeden vermelerini tavsiye etmek istiyorum" şeklinde dile getirdi.  


Geri Dön