Sektörel

Güzin Ervardar: Krizde gayrimenkul alan daha çok kazanır

Beşyıldız Yuvataş İnşaat'ın Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, 2009 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi

Beşyıldız Yuvataş İnşaat'ın Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, düzenlediği basın toplantısında krizi nasıl değerlendirdiklerinden bahsetti. 40 küsür yıldır sadece inşaat sektöründe olduklarını belirten Ervardar, krizde üretim planlarını revize ederek ve nakit girişiyle üretimlerini sürdürdüklerini belirtti.

Ervardar,"Krizde öncelikle bizim sektörümüzde ciddi daralmalar yaşandı. Ama aynı dönemde bankalardaki mevduat miktarı arttı. Tabii ki para yerinde duruyor, bir yere gitmedi.Sadece ekonomideki belirsizliklerden dolayı kişiler, paralarını harcamaktan çekindiler. Ama cesaret verecek uygulamalar yapıldığında da hemen tepki alındı. Vergi indirimleri gibi, peşin ödeme indirimleri gibi... Türkiye'de gayrimenkul talebi, hızlı nüfus artışı devam ettiği müddetçe,kentleşme oldukça, bir üst sınıf eve geçme hevesi oldukça hiçbir zaman sıfır olmaz. Küresel krizin etkisi ile, özellikle bizim sektörümüzde oluşan karanlık ortam, yılbaşından itibaren ufukta görünen nokta kadar ışığın, gitgide yaklaşması ile yavaş yavaş aydınlığa dönüşüyor. Bu aydınlanma 2009'un son çeyreğinde pırıl pırıl bir ortama dönüşecek" dedi.

Devam eden projeleri için Kurtköy ve Akfırat bölgesini tercih ettiklerini belirten Ervardar, Kurtköy'in İstanbul'un yeni, önemli ve özellikli merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti. "Bölgenin düzgün şehirleşmesi, çarpık yapılaşmanın olmaması, alt yapısı, havaalanı, 5 yıldızlı otelleri, alışveriş merkezleri, ulaşım kolaylığı, sağlam zemini, uluslararası fuar alanı, Teknopark bu söylediklerimin dayanağıdır. Son yıllarda İstanbul'da Teknoparkın nerede kurulacağına ilişkin çeşitli semtler için birçok spekülasyon yapıldı. Şu anda da yeri kesinleşti, Sabiha Gökçen Havaalanı girişinde, havaalanına ait 750 dönüm arazide kurulacak. Teknoloji Parkında arge çalışmaları yapılacak. 30 bin teknokratın çalışması öngörülüyor" şeklinde konuştu.


Güzin Ervardar, "Türk tüketicisi artık öğrendi ki, Türkiye'de doğru lokasyonda, doğru firmadan, doğru fiyatla gayrimenkul yatırımı yapan her zaman kazanır, ama krizde alan daha çok kazanır. Biz bu sektörün oyuncuları krizde tribünde oturmaktan sıkılmıştık, mevsim de uygun, sahaya inmekten ve oynamaktan mutluyuz" dedi.

Sinem ÖZTÜRK/Emlakkulisi.com