03 / 05 / 2024

GYODER'in Gelişen Kentler Zirvesi'nin ilki Bursa'da!

GYODER'in Gelişen Kentler Zirvesi'nin ilki Bursa'da!

Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER, Gelişen Kentler Zirvesi düzenliyor



Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER, gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak ve bu kentlerin gelecekteki yatırımlardan daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi'ni düzenliyor. Zirve ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir marka kent olma yolundaki Bursa'da gerçekleştiriliyor. 

2000 yılından bu güne dek gerçekleştirdiği Gayrimenkul Zirveleri ile sektörün gündemini belirleyen GYODER, gelişen kentlerdeki yatırım fırsatlarını sektör temsilcilerine aktarmak ve kentlerin sesini ulusal ve uluslararası tüm gayrimenkul yatırımcılarına duyurmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa'da Gelişen Kentler Zirvesi'ni düzenleyecek.

Bursa gayrimenkul piyasalarının incelendiği Gayrimenkul Araştırma raporunun da sunulacağı Zirve'nin ilk gününde Bursa bölgesinin gayrimenkul alanındaki yatırım potansiyeli, kentsel dönüşüm projelerindeki fırsatlar, sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilecek. Zirve'nin ikinci gününde ise Bursa'da örnek gösterilebilecek prestijli projelerin ve yatırıma açık potansiyel bölgelerin ziyaret edileceği bir teknik gezi düzenlenecek.
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Gayrimenkul Zirveleri ile haklı bir başarı yakalayan GYODER, yine sektörde bir ilk olacak ve önemli bir amaca hizmet edecek bir etkinlik gerçekleştiriyor. 2004 yılından sonra büyük şehirler gayrimenkul sektöründeki yatırımlardan pay aldılar. Ancak bu gelişme Anadolu şehirlerinin hepsini kapsayan bir tabana yeterince yayılamadı. Sektörde büyük bir hareketliliğin başlayacağına inandığımız önümüzdeki canlanma döneminde bu yatırımların tüm Anadolu'ya yayılmasına katkıda bulunmak GYODER'in en önemli görevlerinden biridir. Bu doğrultuda, gelişen kentlerindeki yatırım fırsatlarını ve yerel yönetim yetkililerini sektör temsilcileri ile buluşturmak, potansiyel barındıran kentleri ön plana çıkararak bu kentlerde yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi adı altında bir zirve düzenleme kararı aldık. Gelişen Kentler Zirvesi'nin; GYODER'in kurumsal yaklaşımı ve Gayrimenkul Zirvelerinden elde ettiği deneyimiyle ulusal ve uluslararası yatırımcılar tarafından takip edilecek ve gelişen kentlere önemli fırsatlar tanıyacak bir etkinlik olacağını düşünmekteyiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin ve Belediye yetkililerin de değerli katkılarıyla Gelişen Kentler Zirvesi'nin ilkinin Bursa'da düzenlenecek olmasından mutluluk duyuyoruz. Zirve'nin diğer tüm GYODER etkinlikleri gibi sektörde önemli bir yer edinip sektörün gündemini oluşturacağına inanıyoruz.”

Böyle önemli bir imkanı Bursa'ya taşıyan GYODER'e teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; “Türkiye'deki birçok kent gibi hızlı bir kentleşme süreci içinde olan Bursa, Türk ekonomisinin geliştirilmesi ve yeni ivmeler kazandırılmasında aktif ve yönlendirici bir güce sahiptir. Son yirmi yıldır önemli kentsel gelişmeler yaşayan Bursa'nın gelecek vadeden bir kent haline gelmesini, ‘geçmişin parçası değil, geleceğin kendisi olmasını' hedefliyoruz. Bu doğrultuda Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak insan hayatını kuşatan bütün alanlara yatırım yapıyor, vizyoner projeler gerçekleştiriyoruz. Gelişen Kentler Zirvesi'nin Bursa'da düzenlenmesine yönelik sağladığımız katkı da bu hedef kapsamında yaptığımız çalışmalara önemli bir örnektir” dedi.


Geri Dön