05 / 05 / 2024

GYODER'in tüzüğüne yeşil binalar eklendi!

GYODER'in tüzüğüne yeşil binalar eklendi!

Aziz Torun Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği' ( GYODER ) 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı' nda aldığı kararla, ana faaliyet konularına 'Yeşil Binaları' ekledi.



Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu 'Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği' (GYODER), 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda tüzük değişikliği ile iki önemli karar alındı. 

Buna göre; derneğin yönetim kurulu sayısı 21'e yükseltilirken, ana faaliyet konularına 'Yeşil Binalar' eklendi. 


ÜYE SAYISI 21 OLDU 


Genel Kurul Toplantısı'nda tüzük değişikliği ile alman en önemli karar; demeğin yönetim kurulu üye sayısının 15'ten 21'e yükseltilmesi oldu. 

Derneğin yapısmı ve temsiliyetini güçlendirmek adına Anadolu şehirlerinde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri GYODER Yönetim Kurulu'na alındı. 

En önemli Tüzük değişikliklerinden bir diğeri ise derneğin faaliyet alanında yaşandı. GYODER'in faaliyet alanına 'Yeşil Binalar' eklendi. Böylece dernek bundan sonra yapılacak yeşil binalar konusundaki çalışmalara ve sektörün en çok tartışılan konularından biri olan yeşil binalar ulusal sertifıkasyon sistemine destek verecek. 


BÜYÜK DEĞİŞİM 


15. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan ve derneğin 2013 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi veren GYODER Yönetim Kurulu Başkam Aziz Torun, "Son 10 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan Türkiye gayrimenkul sektörü, bugün her zamankinden daha kilit bir rol üstlendi. 

Sektörün bu önemli gelecek projeksiyonunda sektörün çatı örgütü GYODER olarak bizlerin yükleneceği rol daha da önem kazandı. Yeni yönetim olarak biz de bu sorumluluk bilinciyle yepyeni ve güçlü bir vizyonla yola çıktık. 2013 yılındaki faaliyetlerimizi de bu doğrultuda planladık ve sektöre maksimum katma değer sağlayacak düzeyde hayata geçirmeye gayret ettik" diye konuştu. 


FARKLI KONSEPT 


Geçtiğimiz yıl 13 yıldır başarıyla süregelen en önemli buluşma platformu olan '13. Gayrimenkul Zirvesi'ni çok daha geniş ve farklı bir içerikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Torun, "Ayrıca Anadolu'da potansiyel barındıran şehirler olduğunu göstermek için hayata geçirdiğimiz Gelişen Kentler Zirvesi'nin 5'incisini de Samsun'da hayata geçirdik" dedi. 


Posta


Geri Dön