23 / 05 / 2024

Habitat'ın ilkesi güzel ve kullanılabilir mobilyalar!

Habitat'ın ilkesi güzel ve kullanılabilir mobilyalar!

İlk mağazaları 1964'te İngiltere'de açıldı ve ardından hızla tüm dünyaya yayıldı. Kısa sürede Avrupa'nın sevilen dekorasyon ve tasarım mağazaları arasında yerini alan Habitat çoğunlukla modern ev mobilya ve aksesuarıyla biliniyor



İLK mağazaları 1964'te İngiltere'de açıldı ve ardından hızla tüm dünyaya yayıldı. Kısa sürede Avrupa'nın sevilen dekorasyon ve tasarım mağazaları arasında yerini alan Habitat çoğunlukla modern ev mobilya ve aksesuarıyla biliniyor. Kullanılabilir tasarımların 'güzel', güzel tasarımların da 'kullanılabilir' olduğu ilkesiyle yola çıkan Habitat'ın, Türkiye'deki ikinci mağazası Levent Kanyon Alışveriş Merkezi'nde hizmet vermeye başladı.

Her yıl koleksiyonunun yüzde 30'unu yenileyen Habitat, Kanyon'da bin metrekarelik bir alanda 40 bin ürünü satışa sunuyor. Ayrıca yeni mağazası için This is my Habitat adı altında özel bir sergi de hazırlandı. Sergide Begüm Kütük ve Erdil Yaşaroğlu, Bennu Gerede, Bettina Machler, İnci Türkay, Murat Pilevneli, Sibel Kutman ve Ümit Ünal gibi ünlü isimler Habitat ürünleriyle kendi beğenilerine göre özel köşeler tasarladı. Habitat Kreatif Direktörü Theo VVİlliams ile Habitat'ın felsefesini ve yeni yılda dekorasyon trendlerini konuştuk.

İngiliz nostaljisini kullandık

- Habitat'ın dekorasyon alanında nasıl bir felsefesi var

Aslında temel felsefesi herkesin erişebileceği zamansız ürünler tasarlamak. Bunun için kendi tasarım ekibimiz var ama aynı zamanda uluslararası tasarımcılarla da çalışıyoruz. En iyi materyali kullanıyoruz. Bizi diğer markalardan ayıran en büyük özelliğimiz ise kendi orjinal tasarımlarımız.

- Aslında biraz da bu orijinal tasarımlardan dolayı pek çok kişi Habitat'ı lüks bir mağaza olarak biliyor. Gerçekten öyle mi

Habitat lüks bir mağaza değil. Özel tasarımlarımızın bize kattığı bir değer var ancak ürünlerimizi herkes için tasarlıyoruz ve uygun fiyata sunuyoruz.

- Habitat mağazalarında pek çok tasarımcının ürünleri bulunuyor. Bu tasarımcıları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz

Bizim için en önemli unsur bu tasarımların eşsiz ve farklı olması. Fonksiyonelliği de çok önemsiyoruz.

- Yeni sezonda hangi dekoratif ürünler öne çıkıyor

İngiltere'nin nostaljik dokunuşunun modern çizgilerle yansıttık. Akdeniz'in zengin renkleri ve dokumaları da yine öne çıkan detaylardan.

2011 doğal desenler ve ahşabın yılı olacak

- Dekorasyon alanında yeni yılın trendleri neler olacak

Bu sezon yaşadığımız hayattan ve çevremizdeki renklerden etkilendiğimiz geniş bir renk yelpazemiz var. Balıkçıl mavisi, antrasit, kiraz, koyu yeşil, açık gri ve doğal renkler ön planda. Doğal desenler de yine dikkat çekiyor. Aksesuarlarda ise dokulu seramik üst yüzey, metalik detaylar ve ipek gibi doğal kumaşlar var. Ahşap, porselen ve taş malzemeler ise yılın favorileri.   Doğayla dost materyalleri tercih edeceğiz.

Theo Williams kimdir

tasarım eğitimi alan Theo Williams; Tchibo, Technogym, Tronconi gibi pek çok marka için ürün ve   Prada, CK Jeans, Giorgio Armani, Ferragamo markalarının paketlerini tasarladı. Aynı zamanda Benetton için aksesuar koleksiyonu hazırladı. Japon çok katlı mağazası 'Mono Comme Ca'nın ve Amsterdam'da Mexx markasında tasarım direktörlüğü yaptı. Ekim 2008'den bu yana ise Habitat tasarım direktörü olarak çalışıyor.
Star


Geri Dön